Denizli Barosu: Seçimle gelenlerin demokratik hakları gasp edildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Denizli Barosu: Seçimle gelenlerin demokratik hakları...

Denizli Barosu: Seçimle gelenlerin demokratik hakları gasp edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2019 Çarşamba - 17:16Güncelleme: 8 Mayıs 2019 Çarşamba - 17:20
Denizli Barosu: Seçimle gelenlerin demokratik hakları gasp edildi

Denizli Barosu’ndan Honaz ve İstanbul belediye başkanlığı seçimlerinin iptaliyle ilgili yapılan açıklamada, seçimle gelenlerin demokratik haklarının gasp edildiği, demokrasi tarihinin dönüşü olmayan bir yoluna girildiği belirtildi.

Denizli Barosu’nun basın açıklaması, Baro Binası önünde yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri ve avukatların katıldığı basın açıklamasını Baro Başkanı Müjdat İlhan okudu. 36 gün boyunca sonuçlandırılmayan sürecin hiçbir akla, mantığa ve vicdana sığmadığı, hukuki temellere dayanmadığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DEMOKRASİ TARİHİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOLA GİRDİ”

“31 Mart akşamından itibaren yaşananlar, ülkemizde bir dönüm noktasıdır. Bu nedenle de demokrasimiz tarihinin geri dönüşü olmayan bir yoluna girmiştir. YSK’nın bu kararı adil ve demokratik seçimlere olan inancı, hukuk güvenliğini yerle bir etmekle kalmamış, seçmenleri ve seçimle gelenleri demokratik haklarını gasp etmiştir. Türkiye, ekonomisini toparlamak, işsizliğe çözüm bulmak, üretimi çoğaltmak gibi dev boyutlara ulaşmış sorunları çözmek zorunda iken, yeniden bir seçim sürecine sokulmuştur. Bu şartlar altında gidilecek bir seçim de ekonomik ve demokratik kaygıları artırmaktadır.

“HAK, HUKUK VE ADALETİ SAVUNDUK”

Denizli Barosu üyeleri olarak, Avukatlık Kanunu’nun bizlere verdiği yetki ile bugüne kadar hangi siyasi düşünceden, hangi mezhepten, hangi dinden ve hangi etnik kökenden olursa olsun yurttaşlarımızın hukuk güvenliğini her şeyin üzerinde tutmaya, insan haklarını savunmaya, demokratik değerlerini korumaya gayret ettik. Hak, hukuk ve adaleti ayakta tutmak için çabaladık. Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunduk ve bunlarla bağdaşmayan her şeyin de karşısında durduk, durmaya da devam edeceğiz.

Bizler, egemenliğimize, seçme ve seçilme özgürlüğümüze, insan haklarına sahip çıkmak için mücadele etmeyi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik. O’nun gösterdiği yolda hak ve özgürlüklerin savunucusu olarak yürümeyi de sürdüreceğiz.

“MİLLET, İRADESİNE YAPILAN MÜDAHALEYİ UNUTMAYACAK”

Cumhuriyetin kazanımlarının, hukuk devletinin ve geleceğinin farkında olan büyük Türk milleti, kendi iradesine yapılan bu müdahaleyi unutmayacaktır. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu müdahale, millet iradesine, ülkemizin demokrasisine ve toplumsal barışa telafisi mümkün olmayacak zararlar verecektir. YSK’nın şeklen kesin olan, halka hesap verme kaygısı taşımayan, subjektif yorum ile şekillenen kararının halk nezdinde hiçbir meşruiyeti yoktur. YSK vermiş olduğu son karar ile daha önce yapmış olduğu seçimlerin de güvenirliliğini sarsmıştır.

Tüm hukuksuzluklara rağmen halkımızı hukuk ve demokrasiden ayrılmadan, hukuka aykırı hiçbir eylem ve söylem geliştirmeden, aynı inançla demokratik haklarına sahip çıkmaya, 2 Haziran’da Honaz, 23 Haziran’da İstanbul seçimlerinde oy kullanmaya davet ediyoruz. Denizli Barosu, İstanbullu yurttaşlarımızı yalnız bırakmayacağı gibi, İstanbul Barosu nezdinde yapılacak her türlü demokrasi ve hukuk mücadelesinin yanında olacaktır.

Hep birlikte el ele, omuz omuza bu hukuksuzluğun üstesinden geleceğiz. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkacağız. Çünkü hukuk ve adalet temelli bir demokrasiye herkesin ihtiyacı vardır. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.”