Yayın İlkeleri – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu

YAYIN İLKELERİMİZ

D20 HABER. COM, devletin bölünmez bütünlüğünü, tek ulus, tek bayrağı savunan; egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu kabul eden, Cumhuriyet ile vücut bulan demokrasiyi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini rehber edinen, yüzü çağdaş dünyaya dönük olan bir haber sitesidir.

D20 HABER.COM, tarafsız değil, taraftır! Tarafı; laik Cumhuriyettir, demokratik ve çağdaş Türkiye’dir, özgürlüktür, evrensel insan haklarıdır.

D20 HABER.COM, Denizli konusunda da taraftır. Çevrenin, sahip olduğu değerlerin korunması için mücadele verenlerin sonuna dek yanındadır.

D20 HABER.COM, Mustafa Kemal Atatürk’ün “FAZİLET ADALARI” diye isimlendirdiği yerel gazeteciliği, kağıda baskı yerine elektronik ortamda, yaygın olan adıyla internet ortamında yapmak üzere kuruldu. Tüm bunlar ödün vermeyeceğimiz yayın ilkelerimizle hayat bulacaktır.

SÖZ VERİYORUZ

1-D20 HABER.COM, herkesin siyasi görüşüne ve bu anlamdaki tercihine saygılıdır. Ancak, yöneticileri ve çalışanları, bir siyasi partinin üyesiyse köşe yazılarında ve haberlerde bunu açık bir şekilde ifade edemez.

2-Haber ve yazılarda hiç kimse ırkı, dini inançları, mezhebi, siyasi görüşü, sosyal düzeyi ve düşüncelerinden dolayı aşağılanamaz.

3-“Özel yaşam kişiye ait bir sırdır” ilkesinden hareketle, kamu çıkarları gerektirmedikçe özel yaşamın gizliliği ihlal edilemez.

4-Gazeteci hafiye değildir. İyilik meleği, felaket tellalı ve müzmin muhalif de değildir. Görevi duyduğunu, bildiğini ve gördüğünü ön yargıdan uzak, yorumsuz ve yalın bir dille kamuoyunun bilgisine sunmaktır. Buradan hareketle kimseyle dost olmaya mecbur tutulamayacağımız gibi, kavgacı bir anlayışın yanında da yer almayacağız.

5-Halkın haber alma, bilgi edinme hakkını savunurken; olayları doğru, tarafsız, sansürsüz ve en hızlı şekilde aktarma ilkesiyle hareket edeceğiz.

6-Denizli; sanayisi, turizmi, kültürel değerleri ve doğal kaynaklarıyla zengin bir ilimizdir. Dolayısıyla Denizlililer de bu ayrıcalığın bir parçası ama aynı zamanda yabancısı da. Bunun giderilmesi yönündeki çabaları destekleyeceğiz. Denizli ile uzak diyarlar arasında bağ kurulmasına katkı koyacak, yaşama dair ne varsa paylaşacak, iyi günde de zor günde de, sevinçte de tasada da bir ve beraber olacağız.

7-Yayıncılığımızda meslek etik ve ilkelerini rehber edineceğiz.