Denizli Otizm Derneği 10. kuruluş yılını kutladı – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Denizli Otizm Derneği 10. kuruluş yılını...

Denizli Otizm Derneği 10. kuruluş yılını kutladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2024 Cuma - 10:45Güncelleme: 26 Nisan 2024 Cuma - 10:45
Denizli Otizm Derneği 10. kuruluş yılını kutladı

Denizli Otizm Derneği, 10. kuruluş yılını destekçileri, gönüllüleri ve üyeleriyle birlikte kutladı.

Denizli Otizm Derneği 10. yaşını bugüne kadar kendisine destek veren gönüllüler, üyeleri, sivil toplum örgütleri, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin temsilcilerinin katılımıyla kutladı. 10. yıl gecesinde, bugüne kadar derneğe destek veren kurumlara ve kişilere otizmli Aras’ın yaptığı resim ile otistik çocuk annesi ve aktivist Av. Sedef Erken’in Kedi Gözü kitabı hediye edildi.

Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik, bugüne kadar pek çok ilki gerçekleştirdiklerini ve süreç boyunca yerel, ulusal ve uluslararası alanda faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Denizli’nin yanı sıra 7 ülkede ve 31 şehirde faaliyetlere katıldık. Otizmli çocuklar ve ailelerinin yararına 14 proje yürüttük, yüzlerce toplantı, seminer ve çalıştaya katıldık. 222 otizmli çocuk ve ailesine birebir destek verdik. Yaz okulları, atölyeler, iyi örneklerin anlatıldığı online yayınlar yaptık. 1’i yurtdışı olmak üzere toplam 8 ağ ve platformun üyesiyiz. Türkiye’den Autism Europe üyesi olan tek derneğiz. Sizler bu süreçte her zaman bizimle oldunuz, bize inandınız ve desteklediğiniz için çok teşekkür ederiz.”

Derneğin Kurucu Başkanı ve Genel Sekreteri Dudu Karaman Dinç de “Bu 10 yıllık sürede bize destek olan bütün kurumlara ve kişilere çok ama çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz. Daha uzun yıllar birlikte çalışacağımıza ve hayal ortağımız olmaya devam edeceğinize inanıyoruz“ dedi.