Veli-Der, Milli Eğitim Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Veli-Der, Milli Eğitim Bakanı hakkında suç...

Veli-Der, Milli Eğitim Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ocak 2024 Çarşamba - 13:47Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba - 13:47
Veli-Der, Milli Eğitim Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacak

Veli - Der Denizli Şube Başkanı Elif Bekci, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Veli-Der Denizli Şubesi üyeleri, Candoğan Parkı önünde toplanarak, MEB’in okullardaki çeşitli uygulamalarına protesto etti. Burada basın açıklamasında bulunan şube başkanı Elif Bekci, sözlerine Koç Üniversitesinde bir öğrenciye yönelik şiddet olayını kınayarak başladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in STK olarak adlandırdığı tarikat ve cemaatler ile protokol imzalamaya devam edeceklerini söylediğini kaydeden ve bunu kabul etmediklerini söyleyen Bekci, “Sizin ‘STK’ dediğiniz, bizim “tarikat ve cemaat” dediğimiz gerici yapıların yurtlarında ve Kuran kurslarında çocuklarımızın başına neler geldiğini çok iyi biliyoruz. Tarikat ve cemaat ile yapılan proje ve protokolleri asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yasa dışı yapılarla iş birliği yapmanın suç olduğunu belirten Bekci, “MEB‘in dini içerikli proje, protokol ve uygulamalarıyla, Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerinden laik, bilimsel, kamusal eğitim ortadan kaldırılarak, dini vakıf-dernek, cemaat okulları, kursları, yurtları, vb. yerleri doğrudan iktidarın desteği ile bütün eğitim sistemini sarmıştır.
Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim öğretim faaliyetleri devletin asli görevidir. Bu görevi yerine getirmekle Milli Eğitim Bakanlığı yetkilidir ve bu yetki devredilemez. Dini vakıf-dernek, cemaat ve tarikatlarla protokoller imzalamak, ilgili mevzuatın izin vermediği yetki devrinin kullanılmasıdır ki, bu suçtur. 677 sayılı Tekke ve Zaviyeler yasasına göre tarikat ve cemaatler yasa dışıdır. Yasa dışı yapılarla işbirliği yapmak suçtur” dedi.

Veli-Der olarak Bakan Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Bekci, “Tarikat ve cemaatler STK değil, yasa dışı gerici yapılanmalardır. Yasa dışı gerici yapıları okullarımızda istemediğimiz gibi, hukuku çiğneyerek bu gerici yapıları yasalara rağmen okullarımıza sokmaya çalışan Yusuf Tekin’in de Milli Eğitim Bakanlığı görevinden alınmalıdır. Tekin, bugüne kadar ki uygulamalarıyla anayasal ve yasal suç işlemiştir. son açıklamalarıyla da bu suçu işlemeye devam edeceğini beyan etmektedir. Veli-Der olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ne olursa olsun, çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz Bilimsel, demokratik, laik, kamusal eğitimi kazanma mücadelemizden asla ödün vermeyeceğiz” diye konuştu.