Aydoğan: Yeni 15 Temmuz süreçlerinin altyapısı hazırlanıyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Aydoğan: Yeni 15 Temmuz süreçlerinin altyapısı...

Aydoğan: Yeni 15 Temmuz süreçlerinin altyapısı hazırlanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2024 Perşembe - 17:39Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe - 17:41
Aydoğan: Yeni 15 Temmuz süreçlerinin altyapısı hazırlanıyor

Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu adına açıklama yapan Eğitim İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Yeni 15 Temmuz süreçlerinin altyapısı hazırlanıyor. Yine çocuklarımızın geleceğine ipotek konuyor, hakları gasp ediliyor” dedi.

Denizli’de sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan bir Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP) adına Eğitim İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanlığının tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokolleri kabul etmediklerini söyleyen Aydoğan, şu ifadeleri kullandı:

Milli Eğitim Bakanlığının Tarikat ve Cemaatlerle yaptığı protokolleri kabul etmiyoruz. Anayasaya aykırı olarak okullarımızda bu protokollerin varlığı, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne karşı atılan bir adımdır.

Dün FETÖ vardı, bugün adları farklı FETÖ benzeri yeni cemaatler ortaya çıktı. Yeni 15 Temmuz süreçlerinin altyapısı hazırlanıyor. Yine çocuklarımızın geleceğine ipotek konuyor, hakları gasp ediliyor.

Bugün laik ve bilimsel eğitimi baltalamaya dönük bir proje olan ÇEDES eliyle hukuksuz, anayasaya aykırı eylemler hortlamış, Cumhuriyet karşıtı karanlık yapıların gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır.

Filistin'e özgürlük yürüyüşleri, hilafet yürüyüşlerine dönmüştür. Cumhuriyetimizi bölmek isteyenler, farklı maskelerle anayasa suçu işlemektedirler. Bu karanlık yapıların eylemleri karşısında cumhuriyet savcılarını bir kez daha göreve davet ediyoruz.

•Emeğimizi, alın terimizi savunacağız, Cumhuriyetimize de sahip çıkacağız.

•Çocuklarımızın cinsiyetlerine göre ayrılmasına asla göz yummayacağız.

•Uygulamalı eğitimin yaygınlaşması ve ezberci sistemin son bulması için çalışacağız.

•Eğitimde fırsat eşitliği için, çocuklarımızın daha adaletli bir eğitim alabilmeleri için mücadelemizi yükselteceğiz.

•Tarikat ve cemaatlerin eğitime etkisini, hukuk dışı protokolleri reddediyoruz.

•Anayasaya aykırı olarak uygulanan ÇEDES ve benzeri projeleri kabul etmiyoruz.

•Okullarda dersi öğretmenler verir. Öğretmenlerin görev alanlarını kısıtlayıp, seçmeli adıyla zorunlu olarak yönlendirilen seçmeli ders tuzağının eğitim sistemimizi daha da karartmasına izin vermeyeceğiz.

Bugün geldiğimiz noktada Atatürk’ün tekke ve zaviyeleri neden kapattığını daha iyi görüyoruz. Atatürk’ün günümüz Türkiye’sinde yaşanan sorunları 100 yıl önceden görerek, Laikliği eğitimin temel ilkesi olarak hayata geçirerek nasıl tedbir aldığını bugün daha iyi anlıyoruz. Başöğretmenimiz Atatürk’ün şu sözünü bir kez daha haykırıyoruz, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler mensuplar ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyettir.’

LABEP olarak demokratik mücadelemiz, hukuk zemininde de sürecek. Öğrencilerimizin geleceğini karartmamak için asla ödün vermeden çalışacağız.