Aydoğan’dan okulda İsrail ürünleri reklamı yapılıyor iddiası – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Aydoğan’dan okulda İsrail ürünleri reklamı yapılıyor...

Aydoğan’dan okulda İsrail ürünleri reklamı yapılıyor iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mart 2024 Çarşamba - 12:09Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba - 12:10
Aydoğan’dan okulda İsrail ürünleri reklamı yapılıyor iddiası

Eğitim-İş Sendikası Denizli 2 Nolu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Aktepe Ortaokulunda İsrail ürünlerini protesto etmek adına hazırlanan panoda bir nevi bu ülkede üretilen ürünlerin reklamının yapıldığını öne sürdü.

Eğitim-İŞ Denizli şubeleri adına açıklamada bulunan Namık Kemal Aydoğan, siyasi açıdan gündemin hareketli olduğu, yerel seçimler nedeniyle siyasi etkinlik ve propagandaların yoğunlaştığı bu dönemde, okullarda eğitim-öğretim etkinlikleriyle ilgisi olmayan, eğitim kazanımlarından uzak sözde proje ürünler sergilendiğini ifade etti.

“Böyle bir panonun okulda ne işi var?” diye soran Aydoğan, şunları kaydetti:

“Pamukkale ilçemize bağlı Aktepe Ortaokulunda ÇEDES kapsamında İsrail malı ürünlerin protesto edildiği ama protestodan daha çok reklama dönüşen bir pano hazırlanmıştır. Bu panoyu inceleyen, karşısına geçip bakan bir kişi şunu düşünür: Biz Türkler bu kadar ürünü kendimiz üretemiyoruz, en basit ürünleri bile İsrail yapmış, mutfağımıza, yatak odamıza kadar bu ürünleri evimize sokmuştur. Yani “yerli ve milli” olamıyoruz demekten başka bir şey değildir bu pano.

Bu pano ile ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Bağlıyım’ demek bir yana dursun, “yaşasın İsrail” diye propaganda yapılmaktadır.

Denetimden uzak, tarikat ve cemaatleri okullara sokan, eğitimde paralel yapılanmayı daha da perçinleyen bu projeler Türk Milli Eğitim sistemine katkı koymadığı gibi yozlaşmaya çanak tutmaktadır. Öğretmenlerimizin eğitim görevlerini yapmalarına engel olunmaktadır. Yeni 15 Temmuz girişimlerinin altyapısı devleti yönetenlerce yeniden oluşturulmaktadır.

Başöğretmenimiz Atatürk’ün şu sözünü birkez daha söylüyoruz: Efendiler, ey millet biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. Eğitim-iş olarak laik ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edeceğiz.”