Erdoğan: Denizli Ticaret Odası Üniversitesi kuracağız – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Denizli Ticaret Odası Üniversitesi kuracağız

Erdoğan: Denizli Ticaret Odası Üniversitesi kuracağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ocak 2020 Pazartesi - 11:53Güncelleme: 20 Ocak 2020 Pazartesi - 13:41
Erdoğan: Denizli Ticaret Odası Üniversitesi kuracağız

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli'de ikinci üniversite kurulması için çalışma başlattıklarını, isminin DTO Üniversitesi olacağını açıkladı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, düzenlediği basın toplantısıyla, odanın faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu ve 2019 yılının değerlendirmesini yaptı. Denizli’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak Denizli’yi ilgilendiren her konuda ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini vurgulayan Erdoğan, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) hayata geçirilecek “Teknik Tekstile Dönüşüm” projesinden eğitim ve ticareti canlandıracak kampanyalara kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

“DENİZLİ ÜS OLACAK”

Teknik tekstil ile ilgili Avrupa Birliği (AB) destekli bir projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını kaydeden Erdoğan, Denizli’nin lokomotif sektörü olan tekstilde katma değeri oluşturacak bir dönüşüme gidileceğini, bunun için AB ile 5 milyon euroluk “Teknik Tekstile Dönüşüm” projesine imza attıklarını, bu konuda son aşamaya gelindiğini, OSB’de hazırlanan yerde sadece Denizli’ye değil Türkiye’ye hitap edecek bir üs kurulacağını söyledi.

Erdoğan, bu merkezden uçak, helikopter, drone, yat, araba ve kayak takımı parçaları, elde edilebileceğini, giyilebilir elektronik tekstil ürünleri ile yenilikçi tekstil uygulamaları gerçekleştirilebileceğini, kozmetik ve damar içi ilaç uygulamaları ürünleri gibi katma değeri yüksek konular üzerine çalışma imkânı sağlanacağını, fonksiyonel kumaş elde etmeye ve plazma teknolojisine yönelik uygulamalar için çalışılabileceğini, spor teknik tekstillere yönelik sentetik kumaşlarla ilgili araştırmalar ve üretim yapılabileceğini ifade etti.

HERKESE KONUT KAMPANYASI

Her kesime hitap eden konut kredisi kampanyası düzenlediklerini ve bunun Türkiye’ye örnek olduğunu anımsatan Erdoğan, bu konuda 12-13 bankayla görüşüldü, yüzde 0.98 faizle kredi olanağı yaratıldığını, bu kampanyayla sektörde 120 milyon liralık hareketlilik sağlandığını belirtti.

DTO ÜYELERİ FUARLARA GÖTÜRÜLDÜ

TÜRKİYE’DE EN ÇOK KOSGEB DESTEĞİ ALAN ODALARDAN BİRİ OLDUKLARINA İŞARET EDEN ERDOĞAN, “KOSGEB desteği sağlayarak, üyelerimizin uluslararası organizasyonlara katılmalarını kolaylaştırıyoruz. Üyelerimizi yurt içi ve yurt dışı fuarlara götürüyoruz. Sadece son 1 yıl içinde 528 üyemizi yurt dışı ve yurt içinde düzenlenen fuarlar ile inceleme ve iş gezilerine götürdük” dedi.

“ABİGEM EĞİTİMLERİ İŞ SAHİBİ YAPIYOR”

DTO’nun iştiraki ABİGEB ile Denizli, Aydın ve Muğla’da yaygın bir çalışmanın içinde olduklarını aktaran Erdoğan, “Denizli ABİGEM ile Denizli Ticaret Odamız KOBİ’lerimizin ve girişimcilerimizin bölgemizdeki eğitim ve danışmanlık noktasıdır. 2020’yi Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezimiz için yeniden yapılanma ve atılım yılı ilan ettik. İşletmelerimiz ile kurumlarımıza üreteceğimiz projelerinde danışmanlık yapacağız. ABİGEM’in eğitimleri sayesinde 100’e yakın vatandaşımız kendi işini kurdu” diye konuştu.

KADINLARA YÖNELİK PROJELER

Odanın yürüttüğü eğitim programlarına da değinen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, bunların olumlu sonuçlarını görmekten mutlu olduklarını dile getirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin(TOBB) “Sınırları Aşan Türkiye” projesi kapsamında, girişimci kadınlara yönelik sadece 10 şehirde düzenlenen Facebook eğitimlerinin ilkini, Denizli Ticaret Odamızda gerçekleştirdik. TOBB ve Facebook iş birliği ile yürüttüğümüz projemizde, sosyal medya platformları üzerinde ticaret yapan kadınlarımızın sayısının artırılmasını amaçladık. Bu projenin sonunda, sosyal medya sayesinde işlerini büyütme yetkinliğine sahip yurt genelinde 5.000 kadınımızın ortaya çıkmasını bekliyoruz. İnanıyoruz ki, kadınlarımızın güçlenmesi halinde, ekonomimiz de hızla güçlenecektir. Katılımcılara “sosyal medyada kendinize özel bir alan hazırlama”, “sosyal medyayı kullanarak potansiyel müşterilerinize nasıl ulaşırsınız?”, “sosyal medyada çarpıcı görsel içerik oluşturma” gibi konularda eğitim verdik.

Kız Kardeşim projesi kapsamında HABİTAT Tırı'nda, eğitimler düzenledik. Şehrimizdeki kadınlarımızın daha iyi şartlarda, ekonominin ve iş hayatının içinde ayrılmaz bir değer olarak yer alması ve kendini her geçen gün daha da geliştirmesi için, büyük bir çaba harcamaktayız; önemli çalışmalar yürütmekteyiz.”

6.3 MİLYAR KREDİ SAĞLANDI

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin döneminde iş dünyasına önemli kredi kaynağı yaratıldığını anlatan Erdoğan, Kredi Garanti Fonu’ndan Denizli’deki işletmelere 6 milyar 380 milyon TL kredi sağlandığını, krediden yararlananların sayısının 12 bin 667’ye ulaştığını belirtti.

YABANCI ORTAKLI FİRMA SAYISI 185 OLDU

DTO’ya geçen yıl bin 320 yeni üye katıldığını bildiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan, yabancı ortaklı şirket sayısında da önemli artış görüldüğünü, 93 yıllık oda tarihinde 2 yıl öncesine kadar 56 olan yabancı ortaklı üye sayısının 185’e yükseldiğini, sadece 2019'da 56 şirket kurulduğunu, yabancı sermayeli şirketlerde ilk sırayı Almanya’nın aldığını, ancak Çin’den ABD’ye kadar geniş bir yelpazeden yatırımcıların Denizli’ye geldiğini kaydetti.

FACEBOOK İSTASYONU ÇALIŞMALARI

Anadolu’daki ilk Facebook İstasyonu’nun denizli’de kurulacağını yineleyen Erdoğan, “İlkini İstanbul’da Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanımızla birlikte açtığımız, Facebook İstasyon’un ikincisini Anadolu’da ilk kez biz, Denizli’mizde kuracağız. Paydaşlarımızdan HABİTAT Derneği ile protokolümüzü imzaladık. Pamukkale Belediyemizle birlikte, Denizli’mize “teknoloji üssü” kuracağız. Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve HABİTAT Derneği ile de iş birliği yaparak kadınlarımız ve gençlerimiz ile KOBİ’lerimizi, gelişen teknolojiye ve dünyaya entegre edeceğiz, ihracata kazandıracağız” dedi.

DTO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMALARI

Erdoğan’ın basın toplantısındaki en önemli açıklaması da Denizli’ye ikinci üniversite kurulmasıyla ilgili oldu. Erdoğan "Denizli Ticaret Odası Üniversitesi kurmak için çalışma başlattık. Fizibilite çalışmaları yapılıyor. Vakıf üniversitesi olacak. İsim hakkını almak için başvurumuzu yaptık. Bu bir proje. Sonuca gitmek istiyoruz" diye konuştu.