DTO’da e-ticaret eğitimi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO’da e-ticaret eğitimi

DTO’da e-ticaret eğitimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2018 Perşembe - 11:35Güncelleme: 2 Ağustos 2018 Perşembe - 11:35
DTO’da e-ticaret eğitimi

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, e-ticaretle alışverişin her geçen gün daha fazla tercih edilir hale geldiğini belirterek, işletmelerin dijital dönüşüme daha hızlı adate olmalarını sğlamak amacıyla “e-ticaret, e-ihracat ve dijital dönüşüm eğitimleri” başlattıklarını, ilk eğitimi tamamlayanlara da srtifikalarının verildiğini söyledi.

DTO’nun düzenlediği e-ticaret, e-ihracat ve dijital dönüşüm eğitimlerinin ilki gerçekleştirildi. Eticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Birkan Babakol, 3GEN Teknoloji A.Ş. üst düzey yöneticisi Engin Özgen, Eticaret Merkezi A.Ş. üst düzey yöneticisi Cenk Özses, Eticaret Merkezi A.Ş. Direktörü Mehmet Erdemi, E-ticaret Merkezi A.Ş. Direktörü Yetkin Şekeroğlu ve Lembod üst düzey yöneticisi Aykut Duman tarafından verilen eğitimde, pazar yerleri, ödeme ve tahsilat sistemleri, lojistik ve kargo, devlet destekleri ve teşvikleri, yazılım ve entegrasyon süreçleri ile tanıtım ve dijital pazarlama konuları ele alındı.

SERTİFİKALAR, DTO BAŞKAN YARDIMCISI SÖZKESEN’DEN

Denizli Ticaret Odası olarak dijital dönüşüm ve e-ticareti önemsediklerini vurgulayan Sözkesen, 18 saat süren 2 günlük eğitimi tamamlayan 20 katılımcıya sertifikalarını verdi. Sözkesen, “Küresel rekabette yaşanan gelişmeler, tüm dünyada kişiler ile kurumları çeşitli arayışlara yönlendirdi. Bugün, müşteri beklentileri, geleneksel pazar kavramını yeniden tanımlamış ve yeni pazarların oluşmasına ortam hazırlamıştır. Bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişmenin etkisiyle son dönemde tüm dünyada öne çıkan e-ticaret, ülkemizde de hayatın her alanına girdi. Yeni pazarlara girmek, hızlı bir şekilde uyum göstermek ve rekabet etmekte, e-ticaret iş alemine büyük kolaylık sağlayacak” diye konuştu.

ERDOĞAN: DİJİTAL DÖNÜŞÜME HAZIR OLMALIYIZ

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan da e-ticaretin etki ve öneminin hızla arttığını işaret ederek, üyelerinin dijital dönüşüme ayak uydurmaları gerektiğini söyledi. E-ticaretle pazar payı ve müşteri ağının genişlediğini de ifade eden Erdoğan, sözlerine şunları ilave etti:

“Bu eğitimi alanların her biri için iş hayatlarında kazanca dönüştürebilecekleri yeni bir kapı daha açıldı. Geleneksel ticaretimizin yanına mutlaka elektronik ticareti de eklemeliyiz. Türkiye’miz, dijital dönüşüm yolculuğuna girdi. DTO olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana eğitimi önemsiyoruz. Başta binlerce mezun verdiğimiz girişimcilik eğitimi olmak üzere ısı, su ve ses yalıtımı ile kaynakçılık kursları düzenledik. Ayrıca, büyük ilgi gören moda tasarım ve robotik kodlama eğitimlerini de başlattık. E-ticaret eğitimi ile bu zincire yeni bir halka daha ekledik. Bu sayede firmalar için iş yapma maliyetleri düşecek; ihracatın menzili uzayacak. Eğitimden faydalanan firmamız, henüz ihracat yapamıyorsa da bu sayede başlayacaktır. Üyelerimiz, bu tür eğitimlerle pazar payımızı arttırarak, ekonomimize daha fazla katkı sağlayacaktır”