Ukraynalı hasta 3 yıldır çektiği ağrılardan 4 saatte kurtuldu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. HASTANELER-SAĞLIK MERKEZLERİ
  6. /
  7. Ukraynalı hasta 3 yıldır çektiği ağrılardan...

Ukraynalı hasta 3 yıldır çektiği ağrılardan 4 saatte kurtuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Şubat 2021 Çarşamba - 16:44Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba - 16:44
Ukraynalı hasta 3 yıldır çektiği ağrılardan 4 saatte kurtuldu

Ukraynalı 75 yaşındaki hasta, uzun zamandır yaşadığı şiddetli bel ağrısı şikayetiyle başvurduğu Özel Egekent Hastanesi’nde yapılan operasyonla, tanısı konulan 4 hastalığından kurtularak sağlığına kavuştu.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Ukraynalı Valentina Barbinova, şiddetli bel, kasık ağrısı ve bacaklarında hissizlik çekmeye başladı. Doktor doktor gezen,ancak çare bulamayan Barbinova, tavsiye üzerine Özel Egekent Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Memduh Kerman’a başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde, Barbinova’da bel fıtığı, bel kayması, kanal darlığı ve skolyoz olmak üzere 4 rahatsızlığın bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine ameliyatta beline yerleştirilen 10 platinin ardından sağlığına kavuşan ve ayağa kalkabilen Barbinova, “Ben iyiyim, çok teşekkür ederim” dedi.

“AMELİYATIN ERTESİ GÜNÜ AYAĞA KALKTI”

Kayınvalidesinin uzun zamandır çektiği sıkıntılardan Doç Dr. Memduh Kerman sayesinde kurtulduklarını anlatan Ahmet Durakçı, “Çok iyi ve çok başarılı bir operasyon olduğunu biliyorum. Burada tabii ki Memduh Bey’in çok büyük bir başarısı ve tecrübesi olduğunu gördüm. Kayınvalidem ameliyatın ertesi günü ayağa kalkıp yürümeye başladı. Şu an üçüncü günümüzdeyiz ve ağrısı hiç yok” diye konuştu.

“ANNEM ÇOK ÇABUK İYİLEŞTİ”

Annesinin sağlığına kavuşmuş olmasına oldukça sevindiğini dile getiren Yulya Barbinova ise, “Ben önceden annem için çok üzülüyordum. Yürümekte çok zorluk çekiyordu, belinde ağrıları vardı. Şu anda biz çok mutluyuz, çünkü annem çabuk iyileşiyor” ifadelerini kullandı.

“ERKEN TANI VE MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ”

Ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini belirten Doç Dr. Memduh Kerman, “Hastamızın ikinci derece kayması vardı. Bu tür hastaların yol gittiklerinde oturma ihtiyacı, bacaklarında yanma, uyuşma gibi şikayetleri olur. İleri yaşlarda çok sık rastladığımız bir durumdur. Hastamızın MR görüntüsünde omurgasında, sucuk boğumuna benzeyen darlıklar mevcuttu. Bu hastaların darlıklarını açtığımızda çok faydasını görüyorlar. Kendisi 75 yaşında olduğu halde 3,5 saat süren bir ameliyat geçirdi. Üçüncü gün evine gidecek düzeye geldi ve bacak ağrıları rahatladı. Aynı zamanda bu tür hastaların yürümesi de gün geçtikçe açılıyor. Geç müdahale edildiği zaman da sinir hasarı oluşuyor, istenilen memnuniyet olmuyor. Bu yüzden erken tanı ve müdahelenin önemi büyüktür” dedi