Kapalı alan fobisi ve kilo, MR çektirmek için sorun olmayacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. HASTANELER-SAĞLIK MERKEZLERİ
  6. /
  7. Kapalı alan fobisi ve kilo, MR...

Kapalı alan fobisi ve kilo, MR çektirmek için sorun olmayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2022 Salı - 10:43Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı - 12:00
Kapalı alan fobisi ve kilo, MR çektirmek için sorun olmayacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde hizmete sunulan MR cihazı, kapalı alan fobisi ve fazla kilosu bulunan hastaların işini kolaylaştıracak.

PAÜ Hastanesinde ikinci  MR cihazı yenilenerek, hastaların hizmetine sunuldu. Cihazla ilgili açıklamada, doğru ve hızlı tanı koymada MR cihazının önemine dikkat çekilerek, işlemleri hızlandırmak amacıyla geçen yıl kasım ayında yeni MR cihazının kurulduğu, böylece hastanede 2 yeni MR cihazıyla hastalara hizmet verildiği belirtildi.

Kurulumu yapılan cihazın diğer MR cihazlarına göre içinin genişliği, hastanın MR çekimine uyumunu ve konforunu artırdığı, kapalı yerde kalma korkusu ve kilo fazlası olan hastaların sıkıntı yaşamadan MR çektirebileceği, cihazla tüm vücut, nöro vasküler, anjio, ortopedik, abdominal, onkolojik MR, kolanjiografi MR incelemeleri, 3D-4D sekansları ile detaylı ve hareketli organların çekimlerinin yapılabildiği kaydedildi.

Çekim fobisi olan çocuk hastalara anestezi hekimi gözetiminde anestezili MR çekimi uygulaması yapılabildiği de ifade edildi.