PAÜ Hastanesi’ne sağlık turizmi yetki belgesi – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. HASTANELER-SAĞLIK MERKEZLERİ
  6. /
  7. PAÜ Hastanesi’ne sağlık turizmi yetki belgesi

PAÜ Hastanesi’ne sağlık turizmi yetki belgesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2018 Perşembe - 13:10Güncelleme: 5 Temmuz 2018 Perşembe - 13:10
PAÜ Hastanesi’ne sağlık turizmi yetki belgesi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi, Sağlık Bakanlığınca verilen “Sağlık Turizmi Yetki Belgesi”nin sahibi oldu. PAÜ, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu belgeyi alan ilk üniversite hastanesi olduğu bildirildi.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında, alanında üst düzey bilgi ve tecrübeye sahip hekimlerimiz, profesyonel ekibimiz, son teknolojik imkânlar ile donatılmış 800 yatak kapasiteli 9 bloktan oluşan hastanemizde üstün hizmet kalite politikamızla uluslararası hastalarımızı kabul etmeye hazırız. Amacımız turizm yönünden önemli bir lokasyona sahip olan ilimizi, tarihi ve coğrafi zenginliklerinin yanında sağlık hizmeti alanında da uluslararası platformda önemli bir konuma getirerek, ülke ekonomisine katkı sağlamak” dedi.

Sağlık turizmi ve turistin sağlığı alanında yetki belgesi alan 4 üniversite hastanesi arasında olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Prof. Dr. Türkçüer, “Hastanemizde kalite politikamız çerçevesinde turistlerimizin sağlığını önemseyen bir kurumduk. Şimdi yetki belgesi ile tescillenerek sağlık turizmi kapsamında yurt dışından gelen hastalara daha iyi hizmet vereceğimiz için mutluyuz. Bu konuda desteğini esirgemeyen Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkür ederiz. Tüm bölgemize hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da üniversitenin başarılarına yenilerini eklemeye devam ettiklerini, alınan bu yetki belgesi ile Denizli’nin önemli bir sağlık merkezi haline gelecek olmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi.