PAÜ Hastanesi’nde baba-oğula aynı gün kalp ameliyatı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. HASTANELER-SAĞLIK MERKEZLERİ
  6. /
  7. PAÜ Hastanesi’nde baba-oğula aynı gün kalp...

PAÜ Hastanesi’nde baba-oğula aynı gün kalp ameliyatı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ağustos 2018 Salı - 16:20Güncelleme: 28 Ağustos 2018 Salı - 16:29
PAÜ Hastanesi’nde baba-oğula aynı gün kalp ameliyatı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde, aynı gün kalp ameliyatına alınan baba-oğul, sağlıklarına kavuşarak evlerine döndü.

Daha önce iki damarına koroner by-pass yapılan 63 yaşındaki Orhan Özgün, şikayetleri devam edince bu kez PAÜ Hastanesi’ne geldi. Yapılan muayenede bu damarların tekrar tıkandığı belirlendi.

Aynı gün PAÜ Hastanesi’ne gelen 44 yaşındaki oğlu Yüksel Özgün ise, aort damarında genişleme, aort kapak yetmezliği ve koroner arter hastalığı teşhisi konuldu. Ardından ameliyat olmalarına karar verilerek, aynı bölüme yatırıldılar.

Hazırlıklarının tamamlanmasından sonra baba-oğul aynı gün Prof. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Yüksel Özgün'ün yaklaşık 3 saat süren bir ameliyatla aort kapağı ile birlikte aortunun şah damarlarını verdiği yeri de içine alan kısmı değiştirildi, bir koroner damarına da by-pass yapıldı.

Baba Orhan Özgün ise, oğlunun hemen arkasından ameliyat masasına yattı. Yaklaşık 3 saatlik bir ameliyatın ardından 4 damarına koroner by-pass yapılarak yoğun bakımda oğlu ile yan yana takibe alındı. İki gün sonra baba-oğul yine beraberce serviste aynı odaya çıkarıldı.

Ameliyattan bir hafta sonra sağlığına kavuşan baba-oğul, aynı gün hastaneden taburcu edildi. Yapılan operasyonlardan sağlıklı bir şekilde hayata tutunan baba-oğul, Prof. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibine teşekkür etti.