Kazakistan’dan Gözakademi’ye yüzde 10 görmeyle geldi, yüzde 100 ile ayrıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. HASTANELER-SAĞLIK MERKEZLERİ
  6. /
  7. Kazakistan’dan Gözakademi’ye yüzde 10 görmeyle geldi,...

Kazakistan’dan Gözakademi’ye yüzde 10 görmeyle geldi, yüzde 100 ile ayrıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Nisan 2018 Çarşamba - 11:57Güncelleme: 4 Nisan 2018 Çarşamba - 11:57
Kazakistan’dan Gözakademi’ye yüzde 10 görmeyle geldi, yüzde 100 ile ayrıldı

Gözakademi Hastanesi, şifa dağıtmaya devam ediyor. Kazakistan’dan gelen 30 yaşındaki Azhar Sabiden, hastaneye giriş yaptığında, yüksek miyop ve katarakt nedeniyle yüzde 10 görebilirken, tedavisi sonrası bir gözünde yüzde 90 ve diğer gözünde yüzde 100 görme oranıyla ve “hayallerimi gerçekleştirebileceğim” diyerek ayrıldı

Kazakistan’da tercümanlık yapan Azhar Sabiden, çocuk yaşlarda başlayan göz rahatsızlığı nedeniyle neredeyse görme yetisini kaybedecek duruma geldi. Testler, ancak yüzde 10 görebildiğini ortaya koyarken, çare için yoğun araştırmalara başladı. Test sonuçlarını eline alıp önce ülkesinde, sonra da Rusya’daki göz kliniklerinde çare arayan Sabiden, aldığı olumsuz yanıtlar üzerine yurt dışına yöneldi.

TÜRKİYE VE GÖZAKADEMİ’Yİ SEÇTİ

Arayışları sırasında Hindistan ve Güney Kore’ye yönelen, ancak başvurduğu kliniklerden olumsuz yanıt alan Azhar Sabiden’in Türkiye’den de Gözakademi ile temasa geçmesini ise, THTC (Turkish Healthcare Travel Council) ve Gözakademi Hastanesi işbirliği ile Kazakistan’da, kimseziz çocukar yararına Prof. Dr. Cem Yıldırım ve Opr. Dr. Hüseyin Aslankara’nın katılımıyla gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi sağladı. Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gözakademi Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Cem Yıldırım ve Opr. Dr.Hüseyin Aslankara öncülüğünde, kimsesiz çocukların göz ameliyatları ve muayeneleri ücretsiz olarak yapıldı. Bu proje, Kazakistan yerel haber kanallarında ve sosyal medyada yayımlanarakkitlelere ulaştı. Azhar Sabiden yayımlanan bu haberler aracılığıyla Gözakademi Hastanesi ile iletişime geçti.

YÜZDE 10 GÖREBİLİYORDU

Test sonuçlarını değerlendiren ve hastalık geçmişiyle ilgili bilgi edinen Prof. Dr. Cem Yıldırım’ın tedavi için randevu vermesiyle umutlandı ve heyecan içinde Denizli’ye geldi. Gözakademi’ye tedavi için giriş yapan ve gözleri sadece yüzde 10 görebilen Sabiden, muayene ve tetkiklerden geçti. Teşhis konulmasının ardından tedaviye geçildi. Prof. Dr. Cem Yıldırım’ın gerçekleştirdiği operasyonla “femtosaniye lazer katarakt” yöntemi uygulanarak kataraktı temizlenip, gözüne göz içi lensi yerleştirildi. Ameliyat sonrasında sağ gözünün görme oranı yüzde 90, sol gözünün görme oranı yüzde 100 oldu. Ameliyatı Profesör Doktor Cem Yıldırım gerçekleştirdi.

PROF. DR. YILDIRIM: GÖZ NUMARALARI SIFIRA DÜŞTÜ

Uygulanan tedaviyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yıldırım, “Azhar Sabiden, doğuştan yüksek miyop hastasıydı ve üveite bağlı kataraktı vardı. 29 derece miyop olan gözlerinin gözlükle görme oranı yüzde 10-20 civarıydı. Hastanın gözüne ‘femtosaniye lazer katarakt cerrahisi’ ile üveitik gözler için geliştirilmiş özel mercek yerleştirildi. Bu ameliyat sonucunda hastamızın göz numaralarını sıfıra düşürdük. Sonuçta hasta uzak ve yakında gözlüksüz bir hayata sahip oldu ve hepsinden önemlisi görme performansı yüzde 100’e çıktı” dedi.

SABİDEN: HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİREBİLECEĞİM

Yaşadığı mutluluğu anlatacak kelimeler bulmakta zorlanan Kazak uyruklu hasta Azhar Sabiden ise, “Yıllardan beri göz problemlerim var. 10 yaşında göz doktorunu ilk ziyaret ettiğimde sağ gözüm eksi 2, sol gözüm eksi 5 çıktı. Bu numaralar yıllar içinde çok ilerledi” diyerek, yaşadıklarını ve duygularını şöyle aktardı:

“Birkaç yıl önce görüşümün düzeltilmesi üzerine düşünmeye başladım ve geçmişimde yaşadığım üveit (kronik göz iltihabı) yüzünden ilk reddimi aldım. Ama umudumu kaybetmedim. Test sonuçlarımı Kazakistan’daki ve Rusya’daki göz kliniklerine gönderdim. Birçoğu herhangi bir ameliyat yapmayı reddetti. İkisi yapabileceklerini söyledi, ancak emin değildiler. Bu cevap beni tatmin etmedi. Yurt dışında göz kliniği aramaya başladım. Ayrıca Hindistan’da ve Güney Kore’de kliniklere başvurdum ve reddedildim. Gözakademi'nin cevabı bana umut getirdi. Aradığım mucizeyi Prof. Dr. Cem Yıldırım ve ekibi gerçekleştirdi. İlk randevuya geldiğimde, gözlüklerimle görme oranım 10-20 civarıydı. Şimdi ise göz numaralarım sıfırlandı. Bu bir mucize değil mi? Şimdi bu güzel dünyayı parlak renklerle görebiliyorum. Öncelikle Pamukkale gibi harika bir yeri yeni gözlerimle görebildiğim için çok mutluyum. Uluslararası Hasta İlişkileri Sorumlusu Zeynep'in çabaları sayesinde buradayken kendimi evimde gibi hissettim ve burada geçirdiğim 20 gün bana adeta 2 gün gibi geldi. Prof. Dr. Cem Yıldırım, Opr. Dr. Hüseyin Aslankara ve benimle yakından ilgilenen tüm hastane ekibine en derin şükranlarımı sunuyorum.”

EHLİYET ALACAK

Sıfır göz numarasıyla Gözakademi Hastanesi’nden ayrılan Sabiden, ehliyet alıp araba kullanabilmeyi çok istediğini, fakat göz rahatsızlığı yüzünden bunları gerçekleştiremediğini, ülkesine döndüğünde bu hayalini de gerçekleştirebileceğini söyledi.