5 yıllık idrar kaçırma sorunundan yarım saatte kurtuldu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. HASTANELER-SAĞLIK MERKEZLERİ
  6. /
  7. 5 yıllık idrar kaçırma sorunundan yarım...

5 yıllık idrar kaçırma sorunundan yarım saatte kurtuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Nisan 2021 Salı - 15:49Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı - 15:49
5 yıllık idrar kaçırma sorunundan yarım saatte kurtuldu

Denizli’de yaşayan 49 yaşındaki Kadriye Bağ, yaklaşık 5 yıldır yaşadığı idrar kaçırma probleminden Özel Egekent Hastanesinde yapılan ve yaklaşık yarım saat süren başarılı operasyonla kurtuldu.

Kadriye Bağ, yaklaşık 5 yıldır idrar kaçırma problemi yaşıyordu. Öksürürken ve hapşırırken zorlandığı şikayetiyle Özel Egekent Hastanesine geldi. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op Dr Arif Saylan’ın muayenesi sonrasında, tahlil ve tetkikler yapılarak ameliyat olmasına karar verildi. Yaklaşık yarım saat süren TOT operasyonu sonrası aynı gün ayağa kalkan ve taburcu edilen hasta, doktora ve ekibine teşekkürlerini sundu.

Gerçekleştirilen operasyonun ardından sağlığına kavuşan Kadriye Bağ, “Doktorumuza tavsiye üzerine geldim. Kendisi bana cerrahi operasyon önerdi. İlk başta tereddüt ettim ama şimdi çok mutluyum. Yaşadığım şikayetler kalmadı ve inşallah daha da düzelecek. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

“HASTALAR GÜNLÜK YAŞANTISINA HEMEN DÖNEBİLİR”

İdrar kaçırmanın kadınlarda erkeklere oranla daha sık görüldüğünü ve sosyal yaşantıda ciddi problemler oluşturduğunu belirten Op Dr Arif Saylan, “Hastamızın yaşadığı probleme yönelik cerrahi operasyon olmasını önerdik. TOT (Trans Obturatuar Tape) operasyonu; öksürük, hapşırma, hareketle ve eforla olan idrar kaçırmalarında çok yüksek başarı oranına sahip, alttan yapılan, çok az dikişi olan ve hastaların hemen günlük hayatlarına dönebildikleri bir operasyondur” ifadelerini kullandı.