Sarayköy’e gençlik merkezi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’e gençlik merkezi

Sarayköy’e gençlik merkezi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Haziran 2017 Çarşamba - 09:09Güncelleme: 28 Haziran 2017 Çarşamba - 09:09
Sarayköy’e gençlik merkezi

Sarayköy Belediyesi, kullanılmayan ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen binayı yeniden düzenleyip gençlik merkezi olarak hizmete sundu. Bilardodan havalı hokeye çeşitli oyun masalarıyla donatılan ve kültürel faaliyetlerin de yapılabileceği alanlardan oluşan gençlik merkezi, ilçenin eğitim noktalarından birisi olacak.

Sarayköy Belediyesi, uyguladığı projeyle ilçenin Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve yıllardır kullanılmayan binayı madde bağımlılarının mekanı olmaktan çıkardı. Üç katlı bina, 100 bin lira harcamayla içinde sanat ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği gençlik merkezine dönüştürüldü.

Gençlik merkezinin bir katında içinde bilardo, havalı hokey ve langırt gibi oyun masalarının yer aldığı salon bulunuyor. Kütüphane, şark odası, sınavlara hazırlanacak öğrenciler için etüt salonu ve kafeterya gençlik merkezinde bulunan diğer birimler.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçede gençlerin eğitim ve kültürel faaliyetlerde kullanabileceği bir mekan oluşturma düşüncesinden yola çıkarak bir proje geliştirildiğini, bu amaçla da kullanılmayan bir binada tadilat gerçekleştirerek gençlik merkezinin hizmete sunulduğunu söyledi.

Gençlerle langırt, havalı hokey ve bilardo oynayan Özbaş, “Gençlerimize kötü örnek olacak bir alan halindeki atıl bina, yaptığımız tadilatın ardından şimdi gençlerimizin kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan kurslarımız ile hizmet veren bir nokta haline geldi. Gençlerimizin istekleri doğrultusunda açtığımız kurslarımız Sarayköy Gençlik Merkezimizde verilecek. Burası yaz kış gençlerimizin hizmetinde. İlçemizde kötü alışkanlıkların yer edindiği atıl binalar değil, eğitim ve kültürün yer aldığı donanımlı eğitim noktalarımız olacak” dedi.