Yakın dostları Müjdat İlhan’a ihanet mi etti? – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Sedat KURT
  6. /
  7. Yakın dostları Müjdat İlhan’a ihanet mi...

Yakın dostları Müjdat İlhan’a ihanet mi etti?

A- A+

Pazar günü öğle saatlerinde Instagram ve Facebook’tan Denizli Barosu seçimlerinin olası sonuçlarına yönelik bir paylaşım yaptım.

Dedim ki kısaca Müjdat İlhan destekçilerine; Sakın kaybederseniz Kerem Tahir Üzelce’yi suçlamayın.
Adil Demir’e karşı desteklediğiniz Müdat İlhan’ın nasıl Adil Demir’e dönüştüğini düşünüp kabahatı uzakta aramayın!.

Sandıkların açılmasına yaklaşık 4 saat vardı.

Baronun ekabir takımı, Kerem Tahir Üzelce’nin sandıktan üçüncü çıkacağını düşünüyor, “Maksimum 250 oy alır diyerek” mevcut başkan Müjdat İlhan’ın seçimi kaybetmesinin nedeni olabileceği endişesini dile getiriyordu.

Keza ekabir tayfanın çoğu sosyal demokrat kimliğe sahipti ve hem Müjdat İlhan hem de Kerem Tahir Üzelce sosyal demokrattı. Ve diğer güçlü aday Adnan Demirdöğer yalnızca hukuk camiasının değil, merkez sağın Denizli’deki önemli isimlerindendi.

Saat 17.41’de telefonum çaldı. Arayan Emrah Varol’du. Adnan Demirdöğer’in 37 oy fark atarak Denizli Barosu’nun yeni başkanı olduğunu söyledi.

Bence sürpriz değildi. 400 oy alan Demirdöğer, Denizli Barosu’nun yeni başkanı olmuştu.

Ekabirin öngörüsü tutmamış, Kerem Tahir Üzelce 363 oy olarak başkanlığı az bir oy farkıyla kaçırmıştı.

10 yılı aşkın zamandır Denizli Baro Başkanlığı görevinde bulunan Müjdat İlhan, seçimleri üçüncü sırada tamamlamıştı.

Aslında sosyal medya paylaşımımda da anlatmaya çalıştığım gibi, Müjdat İlhan’ın 10 yılı aşkın zamandır başkanlık koltuğında oturması ve yeniden aday olması, aslında bir zamanlar Adil Demir’e ayne sebepten karşı çıkışını unuttuğu konusunda eleştirilere neden olmuştu.

Oysa ki bir önceki seçimlerde göreve gelir gelmez, çıkıp bir daha aday olmayacağını söylese, herkes onu ayakta alkışlayacaktı.

Başkan ya bunu göremedi ya da çevresindeki isimlerin yanlış yönlendirilmesi yüzünden Adil Demir’le aynı kaderi paylaştı.

Demirdöğer pandemi yüzünden sürekli ertelenen genel kurul sonrası başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandı ama bu koltukta oturacağı süre 14 ay.

Keza genel kurul her ne kadar pandemi nedeniyle ertelendiyse de Denizli Barosu’nun genel kurul tarihleri kanun maddesiyle belirlendiğinden bir sonraki seçim 2022’in Ekim’inde…

Bu da aslında seçimler bitse de Denizli Barosu’ndaki seçim atmosferinin bitmeyeceğine işaret ediyor.

Şimdiden iki aday belli;
Başkan Adnan Demirdöğer ile Kerem Tahir Üzelce… Bu iki isim Denizli Barosu’nda 2022 Ekimi’ne kadar var gücüyle çalışacak.

Ama Müjdat İlhan sanırım bu süreçten sonra enerjisini barodan daha farklı bir kulvarda harcayacak.
Bu tamamen kişisel düşüncem.

2019 yerel seçimlerinden hemen sonra CHP içinde Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, delege ağaları yakıştırmalarına maruz kalan İsmail Akbaba ve Bilal Duran’ın yanı sıra Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, eski Baro Başkanı Adil Demir, işadamı Mehmet Ali Boyar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan gibi isimlerle aralarından su sızmadığı bilinen Müjdat İlhan, Denizli Barosu seçimlerinin sonuçlarını masanın üzerine yatırıp muhtemelen bir yol haritası belirleyecektir.

Parti içinde sürekli temas halinde oldukları Adil Demir, baro seçimlerinde pek çok yerde Müjdat İlhan’ı desteklediğini söylese de Adnan Demirdöğer’in listesinde tam 7 isim daha önce baroda Adil Demir ile birlikte yürüyordu. Ve o 7 isimden 5’i oluşan yeni baro yönetimine girdi.

Şimdi dolayısıyla Demirdöğer’in listesindeki “Adil Demir’e yakın” bu isimler ve İlhan’ın aldığı oy, CHP’li dostlarının Baro seçimlerinde Müjdat İlhan’a ihanet edip etmediği sorusunu akıllara getiriyor.

Yoksa, 2023’te gerçekleştirilecek genel seçimlerde CHP’den milletvekili olmak istediği ileri sürülen Adil Demir, Denizli Baro Başkanı sıfatıyla Müjdat İlhan’ı çok ciddi bir tehlike olarak mı görüyordu?

Bu nedenle mi ağzı İlhan’ı desteklerken geçmişte birlikte yol yürüdüğü arkadaşları Demirdöğer’in listesinde yer aldı?

Peki Adil Demir söylendiği gibi aslında ‘sözüm ona’ gizliden Demirdöğer’i desteklerken, Çavuşoğlu, Akbaba, Doğan, Boyar, Horzum gibi isimlerin de desteğini almış mıydı?

2 gündür hukuk camiasının yanı sıra CHP’de en çok, Müjdat İlhan’ın partideki yakın dostları tarafından ihanete uğradığı iddiaları konuşuyor.

Bu iddiaların altının ne kadar dolu olup olmadığını zamanla göreceğiz...

 

Yazarın Diğer Yazıları
Türk adaleti
27 Nisan 2022 Çarşamba
Al sana fırsat!
24 Mart 2022 Perşembe
11. Tümen ve 9 yıl!..
18 Mart 2022 Cuma
Hiç mi gün yüzü görmedik?
9 Mart 2022 Çarşamba
Kılıçdaroğlu’na mektup
23 Şubat 2022 Çarşamba
Gülümse
16 Şubat 2022 Çarşamba
Erdoğan’ı kurtarmak!
9 Şubat 2022 Çarşamba
Tehdit, hakaret, küfür!
26 Ocak 2022 Çarşamba