Fotoğrafın mesajı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Sedat KURT
  6. /
  7. Fotoğrafın mesajı

Fotoğrafın mesajı

A- A+

Öyle absürt bir süreçten geçiyoruz ki en ufak bir eleştiriye sadece AK Partili’ler için değil, hazımsızlık muhalefette de maksimum seviyelerinde…

Gazeteci kimliğinle ortaya koyduğun her icraatın altında farklı farklı nedenler aramak, eleştiriyi ortaya koyanları sosyal medyadan hedef göstermek, sokak ağzıyla üslüpsuz, yakışıksız ithamlarda bulunmak neredeyse gelenek haline geldi!..

Ne var ki bir paylaşımın tespitini bile yaparken gerçekten daha sonrasının olasılıklarını düşünmeden geçemiyor insan.

Ama gerçekten yaşadığın topraklara ve insanlarına karşı bir tık dahi sorumluluk hissediyorsan, bir yerlerde sorulan soruları seninde sorman, nezaketsiz tepkilere önceden hazırlıklı olman şart.

Yeni köşemin güncel konusu üzerine algımın en üst düzey olduğu anlardan birinde şak diye düştü fotoğraf önüme!

3 Mayıs 2021 günü yayınlanan paylaşımla akşamüstü saatlerinde karşılaştığımda ilk aklıma gelen soru şu oldu;

Başkan bu ne?

Kaydedildiği sav edilen cinsel içerikli komplo kasetinin şantaj konusu olmasının ardından partisinden istifa eden Denizli Milletvekili Teoman Sancar, muhtemel ki basketbolda yaşanan önemli bir başarının ardından tebrik ziyaretinde bulunmak adına Başkan Şeniz Doğan’ı makamında ziyaret etmek istemiş…

Eski partidaşı olarak Şeniz Doğan da bu ziyarete “hayhay” demiş

Buraya kadar her şeye eyvallah!..

Ancak bu ziyaretin fotoğrafla ölümsüzleştirilip sosyal medyada paylaşılması ise gerçekten çok enteresan.

Keza H. Teoman Sancar, partisinden istifa ettikten hemen sonra iktidarın sistematik destekçiliğini yapan yandaş medyanın manşetlerine, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarını net ve sert bir şekilde eleştirerek resmen iktidarın arayıp da bulamadığı malzemeleri vermiş, bu malzemelerle Türkiye gündemine oturmuştu.

İşin özü; başına gelen komplo skandalının ardından partisinden zorla istifa ettirildiği vurgusu üzerinden mağdur edildiğini ileri süren Sancar, gemileri yakmış, CHP’yle köprüleri atmıştı.

Ancak işin medyatik olan kısmı ise, Merkezefendi Belediyesi’nin CHP’li Belediye Bakanı Şeniz Doğan, henüz birkaç ayını tamamlamayan bu gerilim dolu ayrılığın üzerine Sancar’ın belediye ziyaretinin sosyal medya hesabından paylaşılmasını uygun görmesi.


Sancar’a, “Sayın vekilim biliyorsunuz, daha kısa süre önce siz parti kurmaylarımız hakkında medyaya bazı olumsuz demeçler verdiniz. Eski bir partilimiz olarak, hatta bir milletvekili olarak her zaman kapımız size açık. Ancak böylesine bir kritik süreçte takdir edersiniz ki bu ziyareti sosyal medyada paylaşmak hem birilerinin ekmeğine yağ sürmek adına hem de partili kimliğimiz açısından tatsız bir takım eleştirilere yol açabilir” denilerek ziyaretin sosyal medyada paylaşılamayacağı bilgisi verilerek, nezaketli bir tavır sergilenemez miydi?

Ona önce meclis üyeliği, ardından il başkanlığı ve nihayetinde de milletvekilliği kapısını açan CHP örgütünün, istifa sonrası yaptığı açıklamalarıyla net bir şekilde tepkisini çeken Sancar’ın ziyaret fotoğrafının paylaşılması, yalnızca benim için mi enteresan?

Bu kareyi kaç meslektaşım haberleştirip köşesine taşımayı düşündü?

Peki bu paylaşımın anlatmak istedikleri ne olabilir?

CHP’li bir belediye başkanı, partisinin genel başkanı ve kurmaylarını yandaş medya vitrinlerinde hedef gösteren eski bir partidaşının fotoğrafını henüz daha olay sıcaklığını korurken neden sosyal medyada paylaşır?

Bu fotoğrafın bir yerlere adrese teslim bir mesajı var mıdır?

Neden ittifak ortağı İYİ Parti’yi Merkezefendi’de temsil eden Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun o fotoğraf karesinde yokken, bir siyasetçi ziyaretinde Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in başındaki Veli Deveciler bulunmaktadır?

Varsa mesaj; mesela dosta mı, düşmana mıdır?

Peki Sancar ziyaretinin, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımının Süper Lige çıktığı şampiyonluğun ardından bu güne kadar (Yazıyı kaleme aldığım 4 Mayıs akşamı Saat 20.50 sularına kadar) sosyal medyada paylaşılan tek ziyaret duyurusu olması da mı tamamen organik bir durumdur?

Gerçekten enteresan bir durum.

Neden enteresan?
Çünkü bu durumu başka hiçbir siyasi partide görmek mümkün değil!

Gerçekten doğal bir durum.

Neden doğal?
Çünkü bu tarz enteresanlıklar CHP içinde neredeyse bir olağanlık detayı gibi.

Gerçekten yazılası bir konu.

Neden yazılası?
Keza CHP Merkezfendi’de, yalnızca kendisine 2019 yerel seçimlerinde oy vermiş on binlerce CHP’linin değil, ittifak ortağı İYİ Parti seçmenin de emanetçisidir de ondan.

Çünkü o seçmenler, 25 yıl sonra merkezde yaşanan zafer sevincinin bir sezonluk bir macera filmine değil, sezonlar süren bir başarı hikayesine dönüşmesi umudu ve isteği içindeler.

O koltukta oturanların emanetçi olduklarını unutmamaları gerektiği net. Daha net olanı ise, iktidardan beklediğin bazı görmezden gelmelerin, muhalefet tarafından yapılma lüksünün olmayışı!..

99 yerel seçimlerinden bu yana her seçim akşamı aynı mutsuzluğu yaşayan on binlerce Denizlilinin emanetini taşıyan Şeniz Doğan’ın işte tam da bu nedenle hata yapma şansı yok!..

Onun tek bir hatası, on binlerce önce CHP gibi muhalefet partilerine, ardından da geleceklerine olan inançlarına darbe indirir.

Elbet te ki hatasız kul olmaz!
Ona tamamım!.
Ama fazla hata ile de bu iş olmaz!..
Benden söylemesi…

Yazarın Diğer Yazıları
Türk adaleti
27 Nisan 2022 Çarşamba
Al sana fırsat!
24 Mart 2022 Perşembe
11. Tümen ve 9 yıl!..
18 Mart 2022 Cuma
Hiç mi gün yüzü görmedik?
9 Mart 2022 Çarşamba
Kılıçdaroğlu’na mektup
23 Şubat 2022 Çarşamba
Gülümse
16 Şubat 2022 Çarşamba
Erdoğan’ı kurtarmak!
9 Şubat 2022 Çarşamba
Tehdit, hakaret, küfür!
26 Ocak 2022 Çarşamba