Harmancı: Hedefimiz makyajlı şehirler değil, marka şehirler – D20Haber
24.05.2024, Cuma
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Harmancı: Hedefimiz makyajlı şehirler değil, marka...

Harmancı: Hedefimiz makyajlı şehirler değil, marka şehirler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Aralık 2023 Pazartesi - 15:07Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi - 15:08
Harmancı: Hedefimiz makyajlı şehirler değil, marka şehirler

İYİ Parti Şehircilik Politikaları Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkan Yardımcısı İlksen Karadağ Harmancı, hedeflerinin makyajlı şehirler değil marka şehirler olduğunu belirtti.

Eğitim için Denizli’ye gelen İYİ Parti Şehircilik Politikaları Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkan Yardımcısı İlksen Karadağ Harmancı, il binasında partililer ile bir araya geldi. Eğitim çalışmasına İYİ Parti Denizli İl Başkanı Nihan Cihan Özden, Pamukkale İlçe Başkanı Kadir Taşkın, Pamukkale Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu ve partililer katıldı.

Aynı zamanda jeofizik uzmanı olan Harmancı, sözlerine deprem ülkesi Türkiye’de yaşananlara değinerek başladı. En son Marmara’da Gemlik açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsatan Harmancı, olası deprem riskine, afet riskine dikkat çekmek için çırpınan, birkaç bilim insanı dışında konuşan, aksayan yönleri anlatan kimse olmadığını söyledi.

“DENİZLİ FAY HATTINDA BİR ŞEHİR”

Denizli’nin fay hatları üzerine kurulu şehirlerden olduğuna dikkati çeken Harmancı, “Denizli’de diri fayın hemen yamacına yapılan üniversite hastanemiz var. Devlet hastanemizin depreme karşı bina güvenliğinden emin olamıyoruz. Bozkurt, Çardak, Honaz, Pamukkale, Merkezefendi, Babadağ, Sarayköy, Acıpayam, Çameli, Beyağaç ilçelerinde fay hattı geçmekte” dedi.

“YEREL YÖNETİM VİZYONU ŞART”

Haberin DevamıReklam




Her ilçenin risk analizini hazırlayacaklarını kaydeden Harmancı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yerel yönetim vizyonu şarttır diyoruz. Makyajlı şehirler değil, marka şehirler en temel hedefimiz. Önümüzdeki yerel seçimler bunun için büyük bir fırsattır. Bizler afetler yerelden yönetilir anlayışı ile hareket edeceğiz. Proaktif yöntemin önemini bilerek her ilçenin hatta beldenin kendine ait risk analizi çıkaracağız. Biz Denizlimizde bir afet meydana geldiğinde en fazla etkilenen kesim ise kent yoksulları olduğunu biliyoruz. Belediye hizmetlerinin nüfus yoğunluğuna karşı yetersiz kaldığını biliyoruz. Afetlerin şiddetinin artmasının temel sebebinin halkı bilinçlendirmede eksiklik.

Liyakatsizlikle, adamcılık ile yerelde yönetim olduğunu biliyoruz. Sizler bilmek istemez misiniz girdiğiniz binanın, ikamet ettiğiniz evin, çocuğunuzun okuduğu okulun ve hatta kaldığınız otelin kaç şiddetinde depreme karşı dayanıklı olduğunu? İşte tamda bu noktada depreme dayanıklılık kontrolüne hızlıca başlayacağımız proje yürüteceğiz. Ehil kadroların elindeki belediyeler ile topyekun afet bilinci eğitimi başlatacağız. Gelecekte torunlarımızın ve çocuklarımızın ölüm fermanı olacak alanları imara açmayacağız. Pamukkale deyince sadece travertenin akıllara gelmeyeceğ