Can Çapar, İYİ Parti’den istifa etti – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Can Çapar, İYİ Parti’den istifa etti

Can Çapar, İYİ Parti’den istifa etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2024 Pazartesi - 07:43Güncelleme: 29 Nisan 2024 Pazartesi - 07:43
Can Çapar, İYİ Parti’den istifa etti

İYİ Parti Denizli İl Yönetim Kurulu Üyesi Can Çapar, görevinden ve partiden istifa etti. Çapar, partinin kuruluş ayarlarını ve toplumdaki karşılığını yitirdiğini belirtti.

İYİ Parti’nin kongresinde genel başkan değişimine rağmen istifalar devam ediyor. Partinin kuruluşundan itibaren çeşitli kademelerinde görev alan ve en son il yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Can Çapar, görevinden ve partiden istifa ettiğini bildirdi. Çapar, istifasını şöyle açıkladı:
“Kuruluşundan bu yana Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği, Gençlik Kolları Kurucu İl başkanlığı ve gençlik kolları gik üyeliği, il başkan yardımcılıkları ve çeşitli görevlerde bulunarak İYİ Partide aktif bir siyaset dönemi geçirdim.

İYİ Partiye duyulan toplumsal güven uzunca bir zamandır ortadan kalkmış ve onarılamaz biçimde zedelenmiştir. Bugün yapılan olağanüstü kurultayda da hiçbir şey değişmemiştir.

Haberin DevamıReklam




İYİ Partinin politika üretemez hale gelerek ve kuruluş ayarlarını yitirmiş olması, toplumdaki karşılığını yitirmiş olması, teşkilatların sesinin dikkate alınmaması ve kaybet-kaybettir düsturuyla siyasete devam etmesi, merkezden, makul ve makbuldan koparak siyaset üretemez bir hal alması, sebebiyle kurucularından olma şerefi yaşadığım İYİ Parti İl yönetim kurulu üyeliğimden ve parti üyeliğimden istifa ediyorum.”

Çapar, İYİ Parti’de kurucu il yönetim kurulu üyesi, Denizli Kurucu Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyeliği, Ege Bölge Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Hukuk Politikaları Başkanlığı, İYİ Parti İl Seçim Kurulu Temsilciliği, İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşleri Başkanlığı yaptı.

Özer Tunçtürk’ün istifa etmesinin ardından il başkanlığına aday oldu, ancak iki oy farkla kaybetti.