Horzum: Yoksulluğu bile lüks hale getirdiler – D20Haber
16.06.2024, Pazar
20 °C / 39 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Horzum: Yoksulluğu bile lüks hale getirdiler

Horzum: Yoksulluğu bile lüks hale getirdiler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2024 Perşembe - 13:22Güncelleme: 23 Mayıs 2024 Perşembe - 14:25
Horzum: Yoksulluğu bile lüks hale getirdiler

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları basın açıklamasıyla dile getirirken, “Yoksulluğu bile lüks hale getirdiler” dedi.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, Candoğan Parkı önündeki basın açıklamasında, iktidarın derinleşen ekonomik krizin faturasını emekliye, emekçiye, işçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye yani topyekûn vatandaşlarımıza ödetmeye niyetlendiğini, çözüm değil kriz üreten siyasetine “dur” demek için alanlara çıktıklarını söyledi.

“AÇIM AÇ DİYEN EMEKLİ İÇİN MEYDANLARDAYIZ”

Enflasyon yükselirken eriyen maaşların görmezden gelindiğini, milyonlarca kişinin insanca yaşam yerine sefalet koşullarında yaşama mahkum edildiğini belirten Horzum, sözlerine şöyle devam etti:

“5 bin liralık dul-yetim aylığıyla geçinmeye çalışırken, ev kirası 10 bin liraya çıkan Hülya Teyze’nin hakkını aramak için bir aradayız. ‘Açım, aç’ diyen emeklilerimizin isyanını dile getirmek için aranızdayız. Sefalete mahkum edilen emeklilerimizin adalet ve insanca yaşam taleplerini dile getirmek için buradayız. Arkasında borç listesi bırakarak intihar eden emekli Hasan Amca için buradayız.”

“MAAŞLAR 4 AYDA ERİDİ”

Haberin DevamıReklam




En düşük emekli aylığının 10 bin TL’ye tamamlanmasının iktidar tarafından mitinglerde “gönlümüz emeklinin hayatını daha iyi şartlarda sürdürmesinden yanadır” diye anlatıldığını kaydeden Horzum, “Dedikleri ile yaptıkları örtüşmeyince 10 bin lira aylıkla hayata tutunmaya çalışan milyonlarca emekli için yoksulluğu bile artık lüks hale getirdiler. En düşük emekli aylığı, yılın henüz ilk 4 ayında çoktan eridi. Mayıs ayı enflasyonu geldiğinde daha da eriyecek. Aylıkları günden güne buharlaşan emekliler bırakın 100 gram et almayı, pazar manav tezgahlarına bile bütçe yetiştiremez hale geldiler” diye konuştu.

“EMEKLİLER YÜZYILINDA YAŞANANLAR”

İktidar tarafından 2024’ün “Emekliler Yılı” ilan edildiğini anımsatan Horzum, “Bizi kıskanıyor dedikleri İsviçre ve Hollanda’da ortalama emekli maaşı 2 bin avronun üzerinde. Almanya’da ise 1.552 avro olan emekli aylığı ülkemizde sadece 237 avro. Alman Hans, emekli aylığı ile ülkemize gelip en iyi otellerde tatilini yaparken, bizim emeklimiz Hasan Amca aynı otelin mutfağında bulaşık yıkıyor. Hasan Amcamız tatil yapmak istediğinde ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun ranzalı 8 kişilik odaları reva görülüyor. Çalışma Bakanı, çıkıp bunu müjde olarak sunmaktan, milyonlarca emeklimizin kalbini kırmaktan çekinmiyor” dedi.

“EMEKLİLER SOSYAL ÖLÜMÜ TERK EDİLDİ”

Emeklilerin olağanüstü yoksulluğun pençesinde olduğunu vurgulayan Horzum, “Gelirinin tümünü harcadıkları halde asgari gıda-enerji-barınma-sağlık-tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımız, bu manada sosyal ölüme terk edilmiştir” ifadelerini kullandı.