Karaca’ya “öğrenciler oruç tutuyor” diye dert yandılar – D20Haber
16.06.2024, Pazar
20 °C / 39 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca’ya “öğrenciler oruç tutuyor” diye dert...

Karaca’ya “öğrenciler oruç tutuyor” diye dert yandılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:43Güncelleme: 22 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:45
Karaca’ya “öğrenciler oruç tutuyor” diye dert yandılar

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’yı ziyaret eden Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu Kurucu Bileşenleri, okul yemeği verilmemesini eleştirerek, “Çocuklar yemek getirmiyor, getiremiyor. Bir oruç hali var. Senenin 8-9 ay oruç tutar haldeler” diyerek dert yandı.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’yı makamınziyaret eden Okul Yemeği Koalisyonu temsilcileri, siyasi partilerden ve milletvekillerinden beklentileri ile taleplerini içeren dosya sunarak, okullarda yaşanan çocuk yoksulluğunun kalıcı beslenme ve sağlık sorunlarına yol açtığını dile getirdi.

“8-9 AY SÜREN ORUÇ HALİ”

Sadece anaokullarında ya da kısıtlı bölglerde desteklerin yeterli olmadığı ifade eden Okul Yemeği Koalisyonu temsilcileri, yaşanan sorunu “Okullarda her kademede bir öğün yemek şart. Beslenme alışkanlıkları değişti. Liselerde beslenme alışkanlığı yok. Çocuklar yemek getirmiyor, getiremiyor. Bir oruç hali var. Senenin 8-9 ay oruç tutar haldeler. Çocuklara soruyorum yemeğini yedin mi? Tokum diyor. Soruyorum yedin mi? ‘Hocam yok, biz buna alıştık’ diyor. Pek çok öğretmenimiz bunlara tanık oluyor. Dayanışma sergileniyor ama bu yeterli değil” sözleriyle aktardı.

Haberin DevamıReklam




“BESLENMEDEN TASARRUF OLMAZ”

TBMM, tüm ilgili bakanlık ve kamu kurumlarınıa bu konuda acil adım atma çağrısında bulunan Karaca, üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi. Çocukların beslenmesinden tasarruf yapılamayacağını vurgulayan Karaca, “Yoksulluk insan hakları ihlalidir. Beslenmeden tasarruf olmaz. Tüm kamu kurumları ve TBMM’nin çocuk yoksulluğu ve beslenmeyi birincil gündem yapıp somut adım atması taleplerinin takipçisi ve sözcüsüyüz” dedi.