Karaca’dan Atatürk düşmanı müdüre suç duyurusu – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca’dan Atatürk düşmanı müdüre suç duyurusu

Karaca’dan Atatürk düşmanı müdüre suç duyurusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2019 Salı - 11:34Güncelleme: 13 Kasım 2019 Çarşamba - 12:10
Karaca’dan Atatürk düşmanı müdüre suç duyurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sosyal paylaşım hesabından Atatürk’e “diktatör” diyen şube müdürü Said Dağdaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, konuyla ilgili paylaşımında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatma cüretinde bulunan, manevi hatırasına hakaret gafletinde olan Said Dağdaş isimli vatandaş hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum” ifadelerine yer verdi.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Konuyla ilgili basın açıklamasında da bulunan Karaca, “Said Dağdaş isimli vatandaş, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü 10 Kasım için ‘dünyada en gülünç olay yaşanacak yine! 9:05’te bazıları putlarına saygı için duracaklar ayakta’ gibi ifadelerde bulunuyor. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurtuluşunun ve kuruluşunun mimarı, halkımızın kahramanıdır. Bağımsız bir cumhuriyeti borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’e put demek hiç kimsenin haddine değildir” dedi.

Yaptığı suç duyurusuyla ilgili sürecin takipçisi olacağını belirten Karaca, “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun gereği hak ettiği cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacağım. TC’nin kurucusu M. Kemal Atatürk’e hakaret eden bir devlet memurunun o görevde bir saniye dahi kalması kabul edilemez. Atatürk’ün kurduğu devlet sayesinde maaş alabiliyor. Kamu görevinden de el çektirilmesi şart. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanlar bilsinler ki, Mustafa Kemal’in evlatları olarak hem O’nun maneviyatına hem de emanet ettiği Cumhuriyetimize her daim sahip çıkacağız” diye konuştu.

• Müdürden Atatürk’e hakaret

• Atatürk’e hakaret eden müdür sosyal medya hesabını kapattı

Orman Genel Müdürlüğünde şube müdürü olan Said Dağdaş, 10 Kasım ile ilgili olarak sosyal medya hesabında Atatürk için “diktatör” ifadesini kullanarak, hakaret dolu paylaşımlara yer vermişti.