Atatürk’e hakaret eden müdür sosyal medya hesabını kapattı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Atatürk’e hakaret eden müdür sosyal medya...

Atatürk’e hakaret eden müdür sosyal medya hesabını kapattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2019 Salı - 10:49Güncelleme: 12 Kasım 2019 Salı - 10:49
Atatürk’e hakaret eden müdür sosyal medya hesabını kapattı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, sosyal medya üzerinden hakaret yağdıran Orman Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Said Dağdaş, çığ gibi büyüyen tepkiler üzerine sosyal medya hesabını kapattı.

Sosyal medya sayfasının profilinde unvan olarak “Orman Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü” yazan ve Acıpayam’ın Dodurga Mahallesi’nden olduğunu belirten Said Dağdaş, Büyük önder’in ebediyete intikal edişinin 81’inci yıldönümünde Atatürk aleyhine yaptığı paylaşımla tepki çekmişti. Dağdaş, o paylaşımında “9.05’de bazıları putlarına saygı için duracaklar ayakta. O diktatörlük esiyor hala. Bu millet 23 Nisan 1923’e kadar kendisini kahraman bilir. 1924 sonrası Mustafa Kemal, adını ve kemalini çatır çatır kırıp atmıştır. Bu nedenle kahramanlığı sonrasında diktatörlüğünü görmüştür. Hem de İslam’la savaşan diktatör” ifadelerini kullanmıştı.

• Müdürden Atatürk’e hakaret

D20haber’in “Müdürden Atatürk’e hakaret” başlığıyla verdiği haberle birlikte tepkiler çığ gibi büyüdü. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir memuru olan Dağdaş, artan tepkiler sonucu sosyal medya hesabından önce Atatürk ile ilgili paylaşımları sildi. Profil fotoğrafını da değiştirdi, ancak tepkiler sürünce sosyal medya hesabını kapattı.