Karaca’dan Bakan Koca’ya ücretsiz yemek sorusu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca’dan Bakan Koca’ya ücretsiz yemek sorusu

Karaca’dan Bakan Koca’ya ücretsiz yemek sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Eylül 2023 Pazartesi - 09:08Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi - 09:09
Karaca’dan Bakan Koca’ya ücretsiz yemek sorusu

TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Çocuklarımızın 3 ana ve en az 2 ara öğün olacak şekilde beslenmeleri uzmanlarca önerilmektedir” diyen sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “devlet okullarında ücretsiz günde 2 öğün yemeği çocuklara neden vermiyorsunuz?” diye sordu.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Okullar açılırken, gündemdeki en önemli sorunlardan birisini beslenme. Bu konu siyasiler arasında da tartışma konusu.

KOCA’NIN DENGELİ BESLENME PAYLAŞIMI

Okullar açılırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, X hesabından “Okul çağı, çocukların zihinsel ve fiziksel aktivitelerinin yüksek olduğu bir dönemdir. Dengeli ve yeterli beslenmeleri önem arz eder. Çocuklarımızın 3 ana ve en az 2 ara öğün olacak şekilde beslenmeleri uzmanlarca önerilmektedir” paylaşımında bulundu.

KARACA: ÜCRETSİZ YEMEK İÇİN GEREĞİNİ YAPIN

Bu paylaşıma TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan yanıt gecikmedi. Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Çok doğru sayın bakan. Çocuklar 3 ana 2 ara öğün beslenmelidir. O zaman saray ve hükümeti olarak tüm devlet okullarında günde 2 öğün ücretsiz çocuklara neden yemek vermiyorsunuz? Bu söylediklerinizi emin olun herkes biliyor. Şimdi sözlerinizi eyleme geçirin. Tüm devlet okullarında ana sınıfından başlamak üzere bir öğün ücretsiz yemek için gereğini yapın” ifadelerini kullandı.