Kılıçdaroğlu sanık olarak mahkemeye çağrıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Kılıçdaroğlu sanık olarak mahkemeye çağrıldı

Kılıçdaroğlu sanık olarak mahkemeye çağrıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Eylül 2023 Perşembe - 08:15Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe - 08:15
Kılıçdaroğlu sanık olarak mahkemeye çağrıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “kamu görevlisine alanen hakaret” iddiasıyla yargılanacak. Sanık olarak hakim karşısına çıkacak Kılıçdaroğlu hakkında 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yargılanmasını köşe yazısında “Sanık: Kemal Kılıçdaroğlu” başlığıyla duyurdu.

Tarihte ilk kez bir CHP Genel Başkanı’nın sanık olarak tebligatla mahkemeye çağrıldığı belirtilen yazıda, tebligatın 11 Eylül’de gönderildiğini, yargılamanın 7 Mart 2024’te İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılacağı kaydedildi.

Kılıçdaroğlu’nun “kamu görevlisine alanen hakaret” iddiasıyla yargılanacağı, yargılamaya neden olan konuşmanın 9 yıl önce, 26 Kasım 2014’te, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde, CHP İstanbul bölge toplantısı sırasında yapıldığı aktarıldı.

Terkoğlu, yazısında “Savcı, Kılıçdaroğlu’nun 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arası hapsini istiyor. Talepleri arasında elbette siyasi yasak da var. Konuşmada defalarca geçen hırsız ifadesi nedeniyle eski Bakan Erdoğan Bayraktar dilekçe vererek şikâyetçi olmuş. Kılıçdaroğlu hakkında 31 Ekim 2016 tarihinde iddianame hazırlanmış. Dokunulmazlığı kalkınca da kamu davası açılmış” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e tebligatı nasıl karşıladıklarını sorduğunu belirten Terkoğlu, aldığı yanıtı da şöyle aktardı:

“Dava açıldığı bilgisini genel başkana arz ettiğim sırada mutlu olduğuna tanık oldum. Davaya konu olan olguların tamamının ispatlanması talimatını verdi. İspat hakkı, Türk Ceza Kanunu’nun ve anayasanın verdiği bir hak. Yolsuzluk eleştirilerinin haklı dayanaklarını delil olarak mahkemeye sunacağız, 17-25 Aralık sürecindeki tapelerle ilgili bilirkişi incelemesi talebimiz var. Zaten eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın da ispat hususuna karşı çıkmayacağı dava dosyasında beyan olarak var. Dolayısıyla mahkemenin delilleri toplayacak olması, ses kayıtları hakkında bilirkişi incelemesi yapmak zorunda olması bizi mutlu etti. Bu dava yoluyla, 17-25 Aralık dönemindeki tüm yolsuzlukları ispat etme şansına sahip olacağız.”