CHP Denizli İl Kongresi’nde Hazer ve Horzum yarışacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Denizli İl Kongresi’nde Hazer ve...

CHP Denizli İl Kongresi’nde Hazer ve Horzum yarışacak

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 13:48Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 13:56
CHP Denizli İl Kongresi’nde Hazer ve Horzum yarışacak

CHP Denizli İl Kongresi, 24 Eylül Pazar günü yapılacak. Kongrede il başkanlığı için halen bu görevde bulunan Ali Osman Horzum ile Ayşe Hazer yarışacak.

Denizli CHP’de iki adaylı kongreye doğru. 19 ilçede kongrelerini6 Eylül’de tamamlanmasının ardından gözler hafta sonunda yapılacak il kongresine çevrildi.

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde 24 Eylül Pazar yapılacak kongrede, yeni bir aday çıkmadığı taktirde il başkanlığı için halen bu görevi sürdüren Ali Osman Horzum ile Ayşe Hazer yarışacak.

Horzum, Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun milletvekili aday adaylığı için Aralık-2022’de istifa etmesiyle boşalan il başkanlığına bu yılın şubat ayında seçilmişti.

Denizli’de CHP İl Başkanlığına ilk kadın aday olan Hazer ise, 2014-2019 döneminde CHP Merkezefendi Belediye Meclis Üyeliği ile Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

İl başkanı adayları arasında ismi geçen Ahmet Divarcı’nın çekildiği öğrenildi. Divarcı’nın bir süre önce geçirdiği rahatsızlık ve devam eden tedavi süreci nedeniyle böyle bir karar aldığı ifade edildi.

Kulislerde aday olacağı konuşulan Adil Demir ise, kendisiyle yaptığımız görüşmede “Aday değilim” dedi.

CHP İl Kongresi’nde il başkanını belirlemek için 620 delegenin oy kullanacağı bildirildi.