Mezunlarını işsiz bırakmayan okul: DOSTEK KOLEJİ – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Mezunlarını işsiz bırakmayan okul: DOSTEK KOLEJİ

Mezunlarını işsiz bırakmayan okul: DOSTEK KOLEJİ

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 3 Ocak 2020 Cuma - 08:00Güncelleme: 3 Ocak 2020 Cuma - 08:45
Mezunlarını işsiz bırakmayan okul: DOSTEK KOLEJİ

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK), bir yıl içinde büyük bir değişim yaşadı. Öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanma aşamasına gelen eğitim kurumu, bir yılda öğrenci sayısını katlamalı artırırken, bölgedeki fabrika sahipleri ve yöneticilerinin kalifiye ara eleman ihtiyacı için gözlerini yeniden buraya çevirmesini sağladı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), 2002-2001 döneminde bilgisayar, boya-apre, dokuma, elektrik, konfeksiyon ve örme teknolojisi bölümleriyle açılan okul, Denizli İl Özel İdaresi 75. Yıl Tekstil Meslek Lisesi olarak eğitim-öğretim vermeye başladı. Ancak, kente uzaklığı gibi nedenlerle kayıt sayısı 35’e, öğrenci sayısı 250’ye kadar düşen eğitim kurumu için Denizli Organize Sanayi Bölgesi yönetimi devreye girdi.

VAKIF KURULDU, OKUL MEB’DEN DEVRALINDI

Kurulan OSB Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığının onayıyla eğitim kurumu devralıp, ismini Özel Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) olarak değiştirdi. Yapılan dokunuşlarla okul eski konumundan kurtulup, kolej havasıyla 2018-2019 döneminde ilk öğrencilerini kabul etti. Bunun sonucunda da ilk yıl kayıt sayısı 135’e, öğrenci sayısı da 355’e çıktı.

5 BÖLÜMDE EĞİTİM ÖĞRETİM

Elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojisi, makine teknolojisi, tekstil teknolojisi ve moda tasarım olmak üzere beş dalda eğitim öğretim verilen DOSTEK’in bu dönem öğrenci sayısı 530’a yükseldi. Okulda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 36 öğretmen görev yapıyor.

NİTELİKLİ ARA ELEMAN İHTİYACINI KARŞILIYOR

DOSTEK Koleji Müdürü Sadi Öztekin, D20haber.com’a eğitim kurumuyla ilgili bilgi verirken,  Denizli sanayisine nitelikli ara eleman yetiştirmek amacı ile açılan okuldan mezun olan öğrencilerin tekstil sanayi başta olmak üzere tüm sanayi dallarının nitelikli ve yetişmiş eleman ihtiyacını karşıladığını söyledi.

OKURKEN ASGARİ ÜCRETLE STAJ OLANAĞI

Okulun Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunmasının pratik eğitim anlamında yarattığı avantaja dikkat çeken Öztekin, teorik eğitimi DOSTEK’te alan öğrencilerin pratik eğitimlerini OSB’deki işletmelerde yapma olanağı bulduğunu, burada edindikleri iş deneyiminin gelecek için önem taşıdığını, aynı zamanda işe yatkınlıklarının fark edilmesiyle işletme sahibi ve yöneticilerinin onları bırakmadığını, asgari ücret üzerinden ücret ödemesi yaptıklarını belirtti.

SERVİS DAHİL HER ŞEY ÜCRETSİZ

Eğitim kurumunun kapanma noktasından “tercih edilen okul” konumuna gelen DOSTEK’e bu eğitim-öğretim yılında bin 100 başvuru yapıldığını, ancak 223 öğrenci alabildiklerini anlatan Özdekin, “Sadece başvuru yoğunluğu yaşamıyoruz, nakil konusunda da yoğun talep geliyor. Ancak, öğrenci konusunda seçici davranıyoruz. Buradaki öğrencilerimizin servis hizmeti ücretsiz. Yemek ve kıyafet başta olmak üzere ihtiyaçları vakıf tarafından karşılanıyor” dedi.

“ÇITAYI YÜKSEK TUTUYORUZ”

DOSTEK Kolejinde vakıf ile birlikte çıtanın yükseltildiğini vurgulayan Öztekin, “Yeni dönemle birlikte aileler çocuklarını isteyerek okulumuza getiriyor. 255 ile 430 puan arasında öğrenci kabul ettik. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu çıtayı daha da yükselteceğiz. Puanın yanı sıra el yatkınlığına da bakacağız. Çünkü burada teknik eleman yetiştiriyoruz. Sanayicilerimiz de büyük destek veriyor bizlere. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde, mezun olan öğrencimizin işsiz kalmayacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.

EK BİNA YAPILIYOR

Bu arada, DOSTEK Kolejinin artan öğrenci sayısıyla birlikte ihtiyacı karşılamak üzere fiziki yapılaşmayı da yeniden ele aldıklarını ifade eden Öztekin, konferans salonu, yemekhane, atölyeler ve sınıfların yer aldığı ek binanın bu eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine yetiştirileceğini sözlerine ekledi.