Tripolis’in tavlası yarışma sorusu oldu – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Tripolis’in tavlası yarışma sorusu oldu

Tripolis’in tavlası yarışma sorusu oldu

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 30 Temmuz 2018 Pazartesi - 21:32Güncelleme: 31 Temmuz 2018 Salı - 00:39
Tripolis’in tavlası yarışma sorusu oldu

Denizli’nin Buldan ilçesindeki Tripolis Antik Kenti’nde, 2 bin yıl önce de tavla oynandığını gösteren tarihi eser kalıntısı, “Milyonluk Resim” isimli yarışmada katılımcılara soru olarak yöneltildi.

Ekranların ilgi çeken yarışmalarından birisi olan Selçuk Yöntem’in sunduğu “Milyonluk Resim” isimli yarışma, birbirinden ilginç sorularla dikkati çekiyor. Yarışmanın formatı 12 sorudan oluşuyor ve soruya doğru yanıt veren yarışmacı para ağacında bir basamak yukarıya tırmanıyor.

Bu ilginç yarışmada, sorulardan birisi de Denizli’den oldu. Doç. Dr. Bahadır Duman’ın başkanlık ettiği kazılarda, geçen yıl tavlanın oynandığı mermer tabaka, pul ve zarlar ortaya çıkarılmıştı. Yapılan incelemede buluntuların 2000 yıllık olduğu belirlenmişti.

Tavlanın geçmişinin 20 asra uzandığını gösteren bu buluntu. Milyon Resim’de yarışmacıların karşısına soru olarak çıktı. Yöntem, yarışmacıya, “Resimdeki oyunun 2000 yıl önce de oynandığına ait buluntulara ulaşılan Tripolis Antik Kenti hangi ilimizdedir” diye sordu. Sekizinci sıradaki 30 bin lira değerindeki bu sorunun seçenek olarak da Siirt, Bayburt, Denizli, Kütahya’yı sundu.