Tapularını 57 yıl sonra aldılar – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Tapularını 57 yıl sonra aldılar

Tapularını 57 yıl sonra aldılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2024 Pazartesi - 14:50Güncelleme: 29 Nisan 2024 Pazartesi - 14:51
Tapularını 57 yıl sonra aldılar

Denizli’nin Buldan ilçesinde, 1967 yılında baraj yapılacağı gerekçesiyle taşınan 400 nüfuslu 90 haneli Derbent Mahallesi sakinleri, aradan geçen 57 yıl sonra tapularına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Derbent’e, köy statüsünde olduğu 1967 yılında sulama amaçlı barajı yapılması kararı alındı. Barajın tamamlanmasının ardından yerleşim alanı sular altında kaldı. Mahalle de baraj alanının yaklaşık 10 kilometre dışında yeniden kuruldu.

  

Evlerin yapıldığı 46 dönüm arazi Fatıma Bağcı’dan alındı. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı tapunun devir teslim işlemi gerçekleşmedi. Bu arada, arazi sahibi Bağcı, İzmir’e taşındı. Aradan geçen süre içerisinde Bağcı ve eşi vefat etti, hak sahibi de olmadığı için arazi Hazine’ye devredildi. Ne var ki evlerde oturmaya başlayan vatandaşlar bir türlü tapularını alamadı.

Haberin DevamıReklam




Aradan 57 yıl geçti ve yaklaşık 400 nüfuslu mahallede yaşayanlar nihayet tapularını aldı. 88 hak sahibi, 57 yıldır yaşadıkları sorunun çözüme kavuşturulmasının ardından tapularına kavuştu

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, Buldan Tapu Müdürlüğünde hak sahibi vatandaşların tapularını almalarının sevincine ortak oldu. Yıllardan bu yana çekilen sıkıntıların sona ermesinden dolayı büyük sevinç yaşadığını dile getiren Başkan Orpak, “Yılların tapu sorunu artık çözüme kavuşmuştur. Bende vatandaşlarımız gibi bu sorununun çözülmesinden dolayı mutluyum. Artık vatandaşımız kendi evinde barkında, daha mutlu ve daha refah içinde yaşayacaktır. Tapularımız Buldan’ımıza ve Derbent Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mahalle muhtarı Yaşar Öz ise, “Köyümüz yıllar önce baraj yapımı nedeniyle taşınmıştı. Taşınmanın ardından vatandaşlarımız tapularını alamamıştı. Uzun yıllar uğraşmamıza rağmen tapularımızı alamıyorduk. Buldan Belediyesi ve bizim girişimlerimiz sonucunda tapularımızı vatandaşlarımıza kazandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Köylümüz tapularını aldığı için mutlu” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)