Emekli astsubay, mahalleleri dolaşıp eskiyen çeşmelerin bakımını yapıyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BAKLAN
  8. /
  9. Emekli astsubay, mahalleleri dolaşıp eskiyen çeşmelerin...

Emekli astsubay, mahalleleri dolaşıp eskiyen çeşmelerin bakımını yapıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Temmuz 2021 Çarşamba - 14:28Güncelleme: 21 Temmuz 2021 Çarşamba - 14:28
Emekli astsubay, mahalleleri dolaşıp eskiyen çeşmelerin bakımını yapıyor

Denizli’de emekli astsubay Önder Ülker, kendini mahalle çeşmelerine adadı. Baklan ilçesinde bulunan 46 çeşmenin yerini tespit eden doğa dostu Ülker, bunların bakımını, tamiratını, boya ve badanasını yapıyor.

Baklan ilçesinde doğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne astsubay olarak 25 yıl hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan Önder Ülker, kendini çeşmelerine adadı. İlçenin mahallelerini, dağlarını ve ovalarını gezerek çeşmelerin yerini ve sayısını tespit eden Ülker, daha sonra bunların tamir ve bakımını yapıyor. Kendi imkanlarıyla satın aldığı doğaya uyumlu boyalar ve kireçlerle de boyuyor.

 

 Bugüne kadar ilçede tespit ettiği 46 çeşmeden, 12’sinin tamir, bakım, boya ve badanasını emekli maaşıyla yapan Ülker, Baklan’dan sonra çevre ilçelerdeki çeşmeleri de tamir etmek istediğini belirtti. Ülker, şunları söyledi:

“Bu işleme neden gönül verdim, neden bir inşaata gitmedim, neden bir yeri boyamadım? Kendim doğa gönüllüsü olduğum için şu zamanda bu ortamda dünyada su kıtlığı, Türkiye’de de bir su kıtlığı sorunu var. Denizli de de ister istemez zaman zaman sularda kesilme durumu var. Bu nedenden dolayı bende kendim Baklan’da bulunan 46 çeşmenin, 12 tanesini yaptım. Çayır Çeşmesi, Kirazlı Çeşmesi, Hacı Kör Ahmetler Çeşmesi, Hacı Kör Ahmetler Çeşmesi Çanakkale Savaşı’nda şehit olan amcanın adının verildiği bir çeşme onu yaptım. Yakalı Çeşmesi, Aşağı Bucak Çeşmesi, Yukarı Bucak Çeşmesi, Çataloba Çeşmesi bugün de Balca Çeşmesi’ni yaptım. Bunları kendi imkanlarınla, kendi ekonomik durumumla bunların hepsini yapmaya devam edeceğim. Buradan tüm insanlara sesleniyorum. Doğayı sevin, doğaya hiçbir şey atmayın. Havaların sıcak olmasından dolayı malum orman yangınları başlamıştır. Ormanlara dikkat edelim, ormanları sevelim, doğayı sevelim. Kesinlikle su israfına son verelim. Bu çeşmeler benim sayemde gelecek kuşaklara kalacak. Bende gençlere örnek olacağım.” (İHA)