Mahalleli spor tesisi için bağışladı, belediye satışa çıkardı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BAKLAN
  8. /
  9. Mahalleli spor tesisi için bağışladı, belediye...

Mahalleli spor tesisi için bağışladı, belediye satışa çıkardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ekim 2023 Salı - 16:27Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı - 16:36
Mahalleli spor tesisi için bağışladı, belediye satışa çıkardı

Denizli’nin Baklan ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde, vatandaşların spor tesisi yapılması için bağışladığı arsayı belediye satışa çıkardı. Yıllardır spor tesisi yapılmasını bekledikleri arsanın satışa çıkarıldığını öğrenen mahalleli, buna tepki gösterdi.

Boğaziçi’nin belde belediyesi olduğu 1990’lı yıllarda 15 bin metrekare alan spor tesisi yapılmak üzere bağışlandı. Aradan yıllar geçti, Denizli’nin 2014 yılında büyükşehir olması ile belde belediyesi statüsü kaldırılan Boğaziçi mahalleye dönüştü. İmar düzenlemeleri de Baklan Belediyesine geçti.

Spor tesisi yapılmak üzere 12 kişinin bağışladığı bu arsayla ilgili Baklan Belediyesinin beklenmedik bir tasarrufu ortaya çıktı. Yapılan imar planı değişikliğiyle konut alanı düzenlemesi yapılıp, arsa satışa çıkarıldı.

SATIŞI PARSELASYON YAPILIRKEN ÖĞRENDİLER

Boğaziçi sakinleri, arsanın satışa çıkarılmasını tesadüfen öğrendi. Parselasyon sonrası beton işaretler yerleştirildiği görünce satış işleminden haberdar oldular.

AKBAY: HABERİMİZ YOKTU

Kahvehanede bir araya gelerek satış girişimine tepki gösteren vatandaşlar adına konuşma yapan Çalkebirli Derneği Başkanı Ahmet Akbay, Baklan Belediyesini bu karardan vazgeçmeye davet etti. Akbay, “Spor sahamızın açık artırma ile satışa çıkarılacağını öğrendik. Halktan gizli olarak kapalı kapılar ardında yapılan imar değişikliğinden halkın haberi yoktur. Çocuklarımızın spor yapacağı, sosyalleşeceği alanlar belediyenin kapalı kapılar arkasında aldığı kararla birilerine peşkeş çekilmek uğruna parselleştiriliyor” dedi.

Arsadaki değişiklikle ilgili kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Akbay, “Baklan'a dahil olan diğer beldelerde de bazı yerler satılığa çıkarıldı. Orada halktan bir tepki gelmedi. Biz burada çoban ateşini yaktık. Baklan Belediyesi demokrasiye ve halkın iradesine inanıyorsa imar değişikliğini kaldırsın. Hibe edenlerin iradesine uygun olarak bu sahayı spor sahası olarak ayırsın. Bu talebimiz yerine gelinceye kadar mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

Öte yandan, bağışçıların spor alanı konusunda tapuya şerh koymadıkları belirtildi.