10 kadın kooperatif kurup 25 kişiye istihdam sağladı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BAKLAN
  8. /
  9. 10 kadın kooperatif kurup 25 kişiye...

10 kadın kooperatif kurup 25 kişiye istihdam sağladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2021 Pazartesi - 13:12Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi - 18:03
10 kadın kooperatif kurup 25 kişiye istihdam sağladı

Denizli’nin Baklan ilçesinde, 10 kadın bir araya gelip belediyenin de desteğini alarak kooperatif kurdu. Yöresel ürünlerin işlendiği kooperatif tesisinde 25 kadın istihdam ediliyor.

Baklan ilçesinde belediye desteğiyle üç ay önce Bakova Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. 25 kadının istihdam edildiği kooperatif bünyesinde, bölgede üretilen tarım ürünleri işlenerek katma değer sağlanıyor.

Hijyenik ortamda hazırlanan erişte, pekmez, sirke, sumak, badem, reçel çeşitleri, haşhaş ve susam ezmeleri ile turşular tamamen otomatik makinelerde paketleniyor. Kendi markasıyla hazırlanan ürünlerin pazarlanmasına da başlandı.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, ilçedeki kadınların birlikteliğiyle kurulan kooperatife destek verdiklerini, kadın istihdamının artmasına yönelik çalışmadan memnun olduklarını söyledi. Gülsever, “Kooperatifimiz 2020 yılı aralık ayında kuruldu. Kadın arkadaşlarımızın bir araya gelerek kurmuş oldukları bir kadın girişimi. Kooperatif kurulduktan sonra kendileri el emeği yörenin ürünlerini işleyerek, insanımızla tüketicilerimizle bunu buluşturmak düşüncesiyle işe koyuldular. Ticaret Bakanlığımızın, tarım teşkilatımızın desteğini alıp üretime başladılar” dedi.

TARLADA ÜRETİLECEK, KOOPERATİFTE İŞLENECEK

Kooperatifle birlikte tarlada ürettikleri ürünlere katma değer de kazandıracaklarını kaydeden Bakova Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Arife İnan ise, “Başkanımız bize yardımcı, her aşamada yanımızda oldu. Başkanımızın aracılığıyla bu işe başladık. Ekonomimize katkı olsun, ön ayak olalım bizden sonra gençlere kapı açılsın diyerekten bu kooperatifi kurma gereği duyduk” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)