Depremzedeler için kavurma gönderilecek – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BAKLAN
  8. /
  9. Depremzedeler için kavurma gönderilecek

Depremzedeler için kavurma gönderilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Şubat 2023 Cuma - 16:36Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma - 17:12
Depremzedeler için kavurma gönderilecek

Denizli’nin Baklan ilçesinden afet bölgesindeki depremzedeler için yakacak yardımında bulunulmasının ardından, şimdi de kesilen hayvanların etinde kavurma hazırlanıp gönderilecek.

Kahramanmaraş depreminin büyük yıkıma yol açtığı 10 ilde barınma ihtiyacı kadar gıda maddelerine de ihtiyaç duyuluyor. Bunu göz önünde bulunduran Baklan Belediyesi, vatandaşların da bağışlarıyla temin edilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kesimini yaparak kavurma hazırlatıyor.

Belediye ve yardımsever vatandaşların el ele verdiği organizasyon için 70 dolayında küçükbaş, 2 de büyükbaş hayvanın kesimi yapıldı. Daha sonra da kadınlar kolları sıvayıp etleri kavurma yapılmak üzere hazırladı. Etler kavurma haline getirildikten sonra Baklan Belediyesi tarafından afet bölgesine gönderilecek.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, yardımla ilgili açıklamasında “Belediyemizce deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza gönderilmek üzere başlatmış olduğumuz et-kavurma faaliyetlerine destek vermek için sığır, koyun, kuzu ve oğlak gibi varlıklarını kurban veren hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Allah’ım yaptıkları hayrı kabul eylesin. Gün, birlik ve beraberlik günüdür, zorlukları paylaşma günüdür” dedi.

Bu arada, depremzedelerin en çok ihtiyaç duyduğu yakacak konusunda da destek sağlandı. Baklan’dan afet bölgesine odun ve kömür de gönderildi.