Baklan Tarım Teknolojileri Meslek Lisesi öğrencilerini bekliyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BAKLAN
  8. /
  9. Baklan Tarım Teknolojileri Meslek Lisesi öğrencilerini...

Baklan Tarım Teknolojileri Meslek Lisesi öğrencilerini bekliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2023 Çarşamba - 11:57Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba - 12:15
Baklan Tarım Teknolojileri Meslek Lisesi öğrencilerini bekliyor

Denizli’nin Baklan ilçesinde yapımı tamamlanan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini bekliyor. Pansiyonu da bulunan ve eğitim-öğretime kapılarını 2023-2024 döneminde açacak olan okulu tercih edecek öğrencilere Baklan Belediyesi de burs desteği sağlayacak.

Baklan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci kabul edecek. Anadolu Meslek Programı türünde İngilizce dilde eğitim-öğretim verecek 50 öğrencili okula başvurular, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih listesinde 75.578 kodu ile yapılacak.

Okulu tercih eden erkek öğrenciler, yatılı eğitim görecek ve Baklan Belediyesinin burs desteğinden yararlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde mezun olan öğrenciler, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kuruluşlarda teknisyen olarak görev alabilecek. Tercih işlemi 19 Temmuz’da sona erecek.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, öğrencilere bu okulu tercih etme çağrısında bulundu. Gülsever, “Baklan, tarım memleketi. 92 bin hektarlık bir ovası var. Baklan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binamızın 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete açılması bakanlığımız tarafından onaylandı. Tarım sektörüne ivme kazandıracak olan, ileri teknolojide zirai üretim, tarım sanayi tesislerinin kurulumu ve zirai alet yapımında bilgi ve beceri ile donanımlı gençlerin yetişeceği okulumuz, aynı zamanda ilçemizin ekonomisine ve sosyal yaşamına da büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

Gülever, okulun 2 bin 300 m² kapalı alana sahip olduğunu, zeminde sosyal üniteler ve yemekhanenin yer aldığını, ayrıca pansiyon, laboratuvar, etüt merkezi gibi ünitelerin de yer aldığını söyledi.

Okuldan mezun olacak öğrencilerin stajlarını Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yapacaklarını kaydeden Gülsever, “Üniversiteye her öğrencimizin gitmesini elbette isteriz. Çivril yakınımızda. Orada da Ziraat Fakültesi bu sene eğitime başlayacak. Onlar da buraya ağırlık verecek. Çünkü burası onların aynı zaman da temeli olacak. Tarım Bakanlığımız, bu gençlerimizin mezun olduklarında teknisyen olarak, tekniker olarak atamasını üstlenecek. Böyle bir protokol de var. Öğrencilerimizden mutlaka 10 tercihten birisini Baklan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için kullanmalarını istiyoruz. 75.578 tercih koduna girdiği zaman karşısına okulun adı geliyor. Baklan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Onları bağrımıza basacağız” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)