Çalkebir Derneği Başkanlığına Ahmet Akbay seçildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BAKLAN
  8. /
  9. Çalkebir Derneği Başkanlığına Ahmet Akbay seçildi

Çalkebir Derneği Başkanlığına Ahmet Akbay seçildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Şubat 2020 Cumartesi - 11:10Güncelleme: 22 Şubat 2020 Cumartesi - 11:10
Çalkebir Derneği Başkanlığına Ahmet Akbay seçildi

Baklan ilçesinin Boğaziçi Mahallesi’nde kurulan Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneğinin başkanlığına Ahmet Akbay seçildi.

Boğaziçi Mahallesi’nin eski ismiyle kurulan ve gelenekleri gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla geçen yıl kurulan Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ilk olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Denizli Öğretmen Evi’ndeki genel kurula dernek üyeleri katıldı.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından tek listeyle gidilen seçimlerde Ahmet Akbay, Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı oldu. Yönetim kurulunda da Mehmet Kocaertuğrul, Hasan Gökçe, Yıldız Bahçevanoğlu ve Emre Erdoğan görev aldı.

Dernek ile Boğaziçi’nin gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını belirten Akbay, “Yeni kuşak ile eski kuşağı bir araya getirerek tarihimizi canlı tutmakta istiyoruz. Yurt dışında, il dışında ya da köyden göç etmiş vatandaşlarımızın kaynaşması, yardımlaşması, birlik ve beraberliğini sağlamak istiyoruz. Hemşehrilerimiz ile düzenlediğimiz etkinlikler çerçevesinde buluşturmak istiyoruz. Böylelikle unutulmaya yüz tutmuş güzel gelenek ve görenekleri yaşatmak, imece ruhunu canlandırmak kısacası insanlar arasında iletişim kurmak istiyoruz” diye konuştu.