DOSTEK öğrencileri 13. Uluslararası Robot Yarışması’na katılıyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEK öğrencileri 13. Uluslararası Robot Yarışması’na...

DOSTEK öğrencileri 13. Uluslararası Robot Yarışması’na katılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Nisan 2019 Çarşamba - 01:18Güncelleme: 10 Nisan 2019 Çarşamba - 01:18
DOSTEK öğrencileri 13. Uluslararası Robot Yarışması’na katılıyor

Özel Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nca 9-12 Nisan tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen 13.Uluslararası Robot Yarışması’na katılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Robot Yarışması, 12 kategoride gerçekleştirilecek. 5 bin 998 öğrenci, 3 bin 849 robot ile dereceye girme mücadelesi verecek. DOSTEK öğrencileri de öğretmenleri rehberliğinde 5 kategoride yaptıkları 13 robotla yarışmaya girecek.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanvekili Derya Baltalı, öğrencileri uğurlarken yaptığı konuşmada, ülkemizde mesleki ve teknik eğitim niteliğinin artırılmasının, öğrencilerin edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilmesinin önemine işaret etti. Baltalı, şunları söyledi:

“Bu öğretim yılı başında bölgemizde bulunan meslek lisesini özelleştirerek, Özel Teknik Kolej haline getirdik. Organize Sanayi bölgesi Yönetim Kurulumuz ve bölge sanayicilerimiz, okulumuz öğrencilerimize kaliteli eğitim ve öğretimin oluşturulması hususunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Henüz birinci yılını tamamlamamış olmasına rağmen okulumuzda eğitim öğretim adına umduğumuzun üzerinde olumlu gelişmeleri gözlemliyoruz. Bunun bir göstergesi olarak da okulumuzdaki öğrencilerimiz, öğretmelerimiz rehberliğinde projeler üreterek MEB yarışmasına katılıyor olmalarıdır. Ba okulumuzun geleceği adına bize ümitler vermekte ve şevkimizi artırmaktadır.

Okulumuzdaki imkânları ve sosyal projeleri artırarak önümüzdeki 3 yıl içerisinde Türkiye’nin en başarılı eğitim kurumları arasında girmeyi hedefliyoruz. Yönetim kurulu olarak 5 yıldan beri yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Projenin başından beri büyük özveriyle çalışan Bölge Müdürümüz Ahmet Taş’a, Okul Müdürümüz Saadettin Dumlu ve ekibine bu çalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum.”