Ne istediniz bu heykelden? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Ne istediniz bu heykelden?

Ne istediniz bu heykelden?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ağustos 2017 Çarşamba - 10:52Güncelleme: 23 Ağustos 2017 Çarşamba - 10:52
Ne istediniz bu heykelden?

Tavas’ın Kızılcabölük Mahallesi’ndeki parkta birdirbir oyunu oynayan çocuk heykeli yok oldu. Herkesin “ne oldu?” diye birbirine sorduğu bu heykelin izini ise D20haber.com buldu. Kırıldığı söylenen heykel, muhtar Enver Tepeeri tarafından depoya kaldırılmış.

Tavas’ın tekstil ve dokumasıyla ünlü mahallesi Kızılcabölük’e gidenler, buradaki müzeyi görmeden geriye dönmez. İçinde yerel eşyalar ve aletler sergileniyor. Bahçesi de parktır, gelen giden oturup dinlenir, nefes alır. Bu güzelliğin gerdanlığı gibi duran bir de heykel vardı. Vardı diyoruz, çünkü “birdirbir” oynayan çocukları anlatan bu heykel şu anda yok. Nerede mi? Muhtar Enver Tepeeri’nin söylediğine göre depoda.

D20HABER.COM ARAŞTIRDI

Hemen herkesin çocukken oynadığı “birdirbir” oyunu, Kızılcabölük Müzesi’nin bahçesinde heykel olarak yer almış. Müzeyi ziyaret edenler de kendilerini çocukluk yıllarına götüren bu heykele bakmadan edemiyordu. Ama bu heykel birden yok oldu ve merak edenler sosyal medyada “Kızılcabölük Parkı’nda oyun oynayan çocuk heykelleri nerede? Kim söktü? Kimi rahatsız etti? Kim oynayan çocuklardan rahatsız olur?” diye sordu.

Bu soruyla heykelin izini sürmeye başladık. Önce cep telefonundan Tavas belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’u aradık, ulaşamadık. Bunun üzerine belediye santralinden aradık, dışarıda olduğu söylendi. Başkan Yardımcısı İsmail Başlı’ya yönlendirdiler telefonu. Ancak telefona çıkan başkanlık danışmanı Başlı’nın dışarıda olduğunu, kendisinin yardımcı olabileceğini söyledi. Konuyu kendisine aktardık, araştırıp döneceğini söyledi. Kısa bir süre sonra da arayıp “Doğrudur… Muhtar ile konuştum, heykeller kırıldığı için kaldırılmış” dedi.

“KİM KIRDI BİLMİYORUM”

Bu açıklama üzerine Kızılcabölük Mahallesi Muhtarı Enver Tepeeri’yi aradık. Tepeeri, “Heykel 5-6 ay önce kırılmış. Kim kırdı bilmiyorum. Ben de ayağı kırılan bu heykeli depoya kaldırdım” açıklamasını yaptı.

Tepeeri, “Heykelin kırıldığına dair Tavas ve Büyükşehir belediyelerine haber verdiniz mi?” sorumuza “Depoda duruyor, kimseye haber vermedim” yanıtını verdi.