Adalet terazisinin ayarıyla oynamayın! – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Veli Yunus ÜNAL
  6. /
  7. Adalet terazisinin ayarıyla oynamayın!

Adalet terazisinin ayarıyla oynamayın!

A- A+

Şarkıcı Gülşen’in, imam hatipler ile ilgili sözleri bir anda gündem konusu haline geldi.
Eleştirenler oldu, destekleyenler oldu.
Ben, işin başka bir boyutundayım.
Çıkarcı duyarlılığa karşıyım.

Mesela,
“Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer” diyen bir öğretmen kınama cezası aldı.

Bir ilahiyatçı, camide verdiği vaazda, "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak" diyordu.

Bir başka ilahiyatçı, “Bir adam var çok laubali davranıyor. Efendim, aslında namazın önemini biliyor. Kılmamak için herhangi bir meşru mazereti yok. Yani eli sağlam ayağı sağlam suya kavuşmuş, abdest alma sıkıntısı yok, namaz kılma sıkıntısı yok, zaman sıkıntısı yok vesaire. Bu adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren öldürülebilir dedi.

Bülent Arınç, 2018 yılının temmuz ayında, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, “Kadınsa o da iffetli olacak. Mahrem, namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak” diyordu.

İlahiyatçı Cevat Akşit, bir vaazında, “Kadınlar da sünnet olur, kadınlar da. Yok Hocam! Böyle bir iş görmedik biz Türkiye’de olmuyor. Evet, biz tabi sizlere hadisleri naklediyoruz. Kadınların bazısı biliyorsunuz, ne yapsanız erkekleri baştan çıkarıyorlar. Her toplulukta var. Siz ona fahişe diyorsunuz. Sanat ediniyor bunu. Sonra da ağlıyor kadın, karşılaştığınız zaman. ‘İstemiyorum ama diyor, şöyle diyor, böyle diyor.’ Bunun nedeni ne olabilir? Nedenlerinden birisi bu olabilir” ifadelerini kullanıyor.

Sözün özü şu.
Şarkıcı Gülşen’in imam hatiplilere yönelik sözleri TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanmasına sebep oluyor da,
Yukarıda örnek verdiklerim neden bu kapsama alınmıyor?
Yapmayın!
Adalet terazisinin ayarıyla oynamayın!