Eğitim-İş, Devrimci Eğitim Şurası’nı topluyor – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Eğitim-İş, Devrimci Eğitim Şurası’nı topluyor

Eğitim-İş, Devrimci Eğitim Şurası’nı topluyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2019 Çarşamba - 14:50Güncelleme: 30 Ocak 2019 Çarşamba - 14:50
Eğitim-İş, Devrimci Eğitim Şurası’nı topluyor

Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, ilki 1968 yılında yapılan Devrimci Eğitim Şurası’nın Eğitim-İş öncülüğünde “Eğitimde Gelecek” ana başlığıyla haziran ayında yeniden toplanacağını bildirdi.

Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) başkanlığında toplanan ilk şurada, ülkenin o günkü koşullarında gereksinim duyduğu eğitim modeli için önemli kararlar alındığını ifade eden Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, TÖS Başkanı Fakir Baykurt’un şuranın açış konuşmasında söylediklerinin bugün de geçerliliğini koruduğunu, eğitimcilerin toplumları uyandırma ve yetiştirme görevlerini tam yapmanın yolunu ve olanağını arayıp bulmak zorunda olduklarını kaydetti.

Haziran ayındaki şurada Eğitim-iş olarak Türkiye’nin eğitim sorunlarını belirleyip, bunlarla ilgili çözüm önerilerini de masaya yatıracaklarını ve raporlar oluşturacaklarını belirten Aydoğan, “İçinde bulunduğumuz kaos ortamı, gelecek kaygısı yarınımızın güvencesi olan gençlerimizi de mağdur etmektedir. Eğitim bir ihtiyaçtan doğar. Bu ihtiyaca en iyi şekilde cevap verecek olan, çocuğu ve genci yetenekleri doğrultusunda yetiştirecek olan devlettir. Bu eğitime, çözüm önerilerimizle katkıda bulunmak sendikamızın temel anlayışını oluşturmaktadır. Devrimci Eğitim Şurası ile ilgili Denizli’de bir komisyon oluşturduk. Pamukkale Üniversitesi’ndeki akademisyenlerimizden ve demokratik kitle örgütlerinin yöneticilerinden destek alarak bir ön rapor oluşturduk. Bu konuda ziyaretlerimiz sürecek, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

Aydoğan, komisyonun yapılan ilk toplantısında konunun tüm yönleriyle değerlendirildiğini, Eğitim Felsefesi, Öğretmen Eğitimi ve Güçlendirme, İKY ( İnsan Kaynakları Yönetimi), Mesleki Eğitimin Yapılandırılması, Eğitimde Çocuk Hakları, Devlet Okullarının Nicelik ve Nitelik Bakımından İyileştirilmesi, Kapsayıcı Eğitim konularının başlıklar olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.