Yazıcı 504 bin liralık temsil ve tanıtım giderlerini sordu – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Yazıcı 504 bin liralık temsil ve...

Yazıcı 504 bin liralık temsil ve tanıtım giderlerini sordu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mayıs 2017 Pazar - 10:50Güncelleme: 14 Mayıs 2017 Pazar - 10:50
Yazıcı 504 bin liralık temsil ve tanıtım giderlerini sordu

CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Tunay Yazıcı, sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasında, Çivril Belediyesi’nin 2016 yılında yaptığı 504 bin lira tutarındaki temsil ve tanıtım giderlerini gündeme getirerek, bunları açıklanmasını istedi.

CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Tunay Yazıcı, bu açıklamasında, mayıs ayı meclis görüşmelerinde, 2016 yılında yapılan temsil ve tanıtım giderlerinin faaliyet raporunda 343 bin lira olarak yer aldığını, ancak bu rakamın daha fazla olduğu gördüklerini belirtti. Yazıcı, “343 bin lira harcamanın fazla olduğunu ifade etmiştik ama bir yılda harcanan para miktarı gerçekte 504 bin liraymış” ifadesini kullandı.

Çivril Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısında görüşülen 2016 yılı faaliyet raporunda, bir içinde belediye başkanı tarafından yapılan temsil ve tanıtım giderleri harcamasının 343 bin lira olarak gösterilmesini bile fazla bulduklarını aktaran Yazıcı, şöyle devam etti:

“Meclise 343 bin lira olarak gelmiş ve bu şekilde onay istenmiştir. Mayıs ayı birinci oturumunda CHP Grubu adına yaptığım konuşmada, harcanan bu paranın çok fazla olduğunu ve bu parada yetimin, dulun, köylünün, çiftçinin ve emeklinin hakkı olduğunu belirttim. Bir yıl içinde yapılan 343 bin liralık harcamanın detayı ve dökümü ile ilgili meclise hiçbir açıklama yapılamadığı gibi, rakamın üzerinden AKP Belediye başkanı tarafından görüş beyan edilemedi. 2016 yılı temsil ve tanıtma giderlerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 504 bin 425 lira olduğu Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından resmi olarak tarafıma tescil edilmiştir. Plan Bütçe Komisyonu’nda ortaya çıkan 504 bin 425 liranın dökümünü ve detayını alamadım.”

“BAŞKAN VE MALİ HİZMETLER, KAMUOYUNU BİLGİLENDİRSİN”

Açıklamasında Belediye Başkanı Gürcan Güven’e çağrı yapan Tunay Yazıcı “Çivril halkının parası olan 504 bin 425 liranın nereye nasıl harcandığını Belediye Başkanı Gürcan Güven ve Mali Hizmetler müdürlüğü tarafından kamuoyuna tüm detayları ile açıklanmalıdır. Bu parada bir yıl toprağını işleyerek emeğini kazanan tüm Çivrillilerin hakkı vardır. Yapılan harcamanın açıklanması belediye başkanı ve Çivril Belediyesini kamuoyu önünde vicdanını temizlemek için tarihi bir fırsattır. 62 bin Çivrillinin, emeğinin bir yıl içinde nasıl harcandığını öğrenmek en doğal hakkıdır” dedi.

“İLK GÖREVİNİZ 504 BİN TL’NİN HESABINI VERMEK OLMALI”

Açıklamasının son bölümünde, Mali Hizmetler Müdürlüğünün görevinin harcanan 504 bin liranın kamuoyuna açıklanması olduğunu belirten Yazıcı “Bizler buraya seçilirken Çivril’in menfaatlerini korumak için geldik. Menfaat korunması gereken bir yerde bilgisizce ve Meclis'ten saklanarak harcanan 504 bin 425 liranın hesabının verilmesi ilk görevinizdir. CHP olarak üzerimize düşen ve bize verilen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

KAYNAK: YEŞİL ÇİVRİL.COM