Varlıker: Hedefimiz Merkezefendi’de yerel devrim – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Varlıker: Hedefimiz Merkezefendi’de yerel devrim

Varlıker: Hedefimiz Merkezefendi’de yerel devrim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Aralık 2017 Pazar - 17:10Güncelleme: 10 Aralık 2017 Pazar - 17:10
Varlıker: Hedefimiz Merkezefendi’de yerel devrim

CHP Merkezefendi İlçesi Başkan Adayı Tolga Varlıker, öncelikli hedeflerini 2019 yerel seçimleri olarak açıkladı. Varlıker, bunu da “Merkefendi Belediyesi’ni kazanarak, yerel devrimi gerçekleştirmek” sözleriyle dile getirdi.

CHP Merkezefendi İlçe Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşirken, yarışın iki adaylı olması kongreye ayrı bir hareketlilik ve heyecan getirdi. Adaylardan Tolga Varlıker, “Sarı saçlım Mavi Gözlüm” şarkısıyla çıktığı kürsüde partililere seslenirken, 2019 seçimlerine 1919 şartlarında gidildiğini söyledi.

AK Parti’nni 15 yıllık iktidarında Cumhuriyet değerlerinin darmadağın edildiğini ifade eden Varlıker, “Bu nedenle 2. Kurtuluş Savaşı adını verdiğimiz bu mücadeleyi kazanmak zorundayız. Saray’daki tek adam gücünü sınamak istiyor. Bunu da erken ya da zamanında yapılacak erken yerel seçimle deneyecek. Yeniden kuruluşun, kurtuluşun adresi CHP’dir. Tek adam diktatörlüğüne karşı CHP yıkılmaz bir duvardır” dedi.

“ÖNCE YERELDE İKTİDAR”

Aşağıdan yukarıya demokrasi için şartların mevcut olduğunu kaydeden Varlıker, “SHP örneği var. SHP’de olduğu gibi önce yerel, sonra genel iktidar için strateji geliştirmeliyiz. Ekip olarak Merkezefendi’de yerel devrimi gerçekleştirmek üzere göreve talibiz” ifadelerini kullandı.

PROJELERİNİ DE AÇIKLADI

Seçilmeleri durumunda nasıl bir çalışma yapacaklarını da açıklayan Varlıker, “Demokratik bir çalışma ortamı oluşturacağız, kararlar ortak akılla alınacak. El ele verip haramilerin saltanatını yıkacağız. İlçe danışma kurulu toplantılarını tüm üyelerin katılımıyla yapacağız. Komisyonlar oluşturarak çalışmalar için yol haritası belirleyeceğiz. Mahalle örgütlerini çalışır hale getireceğiz. Sandık görevlileri listesini mart ayına kadar oluşturacağız. 100 günde 100 kadın ile çalışma grupları oluşturup, bugüne kadar partimizi oy vermeyen aileleri ziyaret edecek, onların dertlerine derman olmaya çalışacağız2 diye konuştu.