Varlıker: Hedef 2024’te Büyükşehir Belediyesi’ni almış bir CHP – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Varlıker: Hedef 2024’te Büyükşehir Belediyesi’ni almış...

Varlıker: Hedef 2024’te Büyükşehir Belediyesi’ni almış bir CHP

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 4 Temmuz 2019 Perşembe - 23:02Güncelleme: 4 Temmuz 2019 Perşembe - 23:02
Varlıker: Hedef 2024’te Büyükşehir Belediyesi’ni almış bir CHP

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, hedeflerinin önce ilçeyi CHP’nin kalesi yapmak, daha sonra da 2024 yerel seçiminde Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak olduğunu söyledi.

CHP’nin 28 Haziran’da başlayan İlçe Danışma ve Dayanışma Kurulu Toplantıları Merkezefendi ile devam etti. Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki toplantıya CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Milletvekili Teoman Sancar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

EĞİLİM YOKLAMASI VE DOĞAN’IN ADAYLIĞI

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, toplantının açılış konuşmasında, yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merkezefendi İlçe Örgütü olarak o dönem iki karar aldıklarını belirten Varlıker, “Birincisi Şeniz Doğan’ın adaylığının onaylanması, ikincisi de ‘CHP’de ön seçim namustur’ diyerek, ön seçim yapılmasını sağlamaktı. Bunları karar defterine yazdık ve alınan kararı bir yazıyla il başkanlığına sunduk. 19 Kasım’da’dan 10 Aralık’a kadar geçen sürede bu iki teklifimizin kabul görmesi için, il başkanımızın ve vekillerimizin desteğini alarak çalışmalar gerçekleştirdik. 10 Aralık’ta rahmetli vekilimiz Kazım Arslan’ın aracılığıyla Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile telefon görüşmesi yaptım. Kendisine ön seçim talebimizin olduğunu ve bunu gerçekleştirmek istediğimizi söyledim. Bana ‘Yönetim ve vekillerle mutabakat sağlayıp bana getir, kararı çıkartalım’ dedi. Ön seçim kararının çıkarılması için 4 defa Ankara’ya gittim ve sonunda bu karar çıktı” dedi.

“BAŞARILI BİR EKİP ÇALIŞMASI OLDU”

Bu seçim hepimizin kendileri için büyük bir deneyim olduğunu vurgulayan Varlıker, “Kazanabilmek için 3 hususa çok dikkat ettik. Bunlar doğru aday, doğru yönetim ve doğru ekipti. Doğru aday herkesin tanıdığı, bildiği aday olmak zorunda değildi. Doğru aday, herkese kendisini tanıtabilecek adaydır. Şeniz Doğan’ın enerjisi, güleryüzü, insanlarla sıcak ve birebir temas kurabilmesi, günün 24 saattini planlı bir şekilde kullanması onu doğru aday yapıyordu. Ekip çalışması onu bir adım önde götürdü. Tüm bunlar hak ettiğinin karşılığını ön seçim başarısıyla aldı. Sahaya indiği andan itibaren bu işi göğüsleyebileceğini herkese kanıtladı. Beden dili, ses tonu, nezaketi ve samimiyeti seçmenlerde kısa zamanda karşılık buldu. Onun ismi etrafına bir başkan profilini yerleştirdiler” diye konuştu.

“MERKEZEFENDİ CHP’NİN KALESİ OLACAK”

Merkezefendi’yi CHP’nin kalesi yapmak için çalışacaklarını kaydeden Varlıker, “Merkezefendi’de En kalabalık seçmen Karaman, Muratdede ve Akkonak’taydı.Bu mahalleler kapı kapı gezildi. Bazen aynı kapıyı ikinci defa çaldığımız oldu. İlçenin aşağı kısmında kalan 16 mahalle kapı kapı dolaşıldı. Seçim kazanıldı ama kazanmak bize yetmez. Önce Merkezefendi’yi CHP’nin bir kalesi yapmak istiyoruz. Sonra da 1 Nisan 2024’te de Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni almış bir CHP olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.