Sancar’dan Vatan Partisi’ne Apo fotoğraflı yanıt – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Sancar’dan Vatan Partisi’ne Apo fotoğraflı yanıt

Sancar’dan Vatan Partisi’ne Apo fotoğraflı yanıt

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2017 Çarşamba - 17:32Güncelleme: 5 Temmuz 2017 Çarşamba - 17:32
Sancar’dan Vatan Partisi’ne Apo fotoğraflı yanıt

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Adalet Yürüyüşü’nü eleştiren Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu’na Doğu Perinçek’in terörist başı Abdullah Öcalan ile çekilmiş fotoğraflarıyla yanıt verdi. Sancar, “Genel başkanınız PKK ile terörist başı Apo ile kol kola geziyordu” ifadesini kullandı.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, düzenlediği basın toplantısında, Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu’nun yaptığı basın açıklamasında, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kullandığı sözleri “mesnetsiz, siyaset ahlakına aykırı ve gerçek dışı söylemler” olarak nitelendirdi.

Kasapoğlu’nu esefle kınadığını söyleyen Sancar, “Kendilerinin hangi amaca hizmetle Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırdıklarının gerçek yüzünü kamuoyuna beyan etmelerini rica ediyoruz” diyerek, şunları kaydetti:

“21 günden bu yana Türkiye’de son zamanlarda toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaç duyduğu “Adalet ve Demokrasi” için yürüyen Sayın Genel Başkanımıza Ülkemizin tüm Vatandaşları, gerek bizzat yürüyüşe katılarak gerekse bulundukları yerlerden sevgilerini, desteklerini ve takdirlerini iletirken, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yankı yaratırken, şimdi siz çıkıp bu şanlı yürüyüşe aklınızca leke sokmaya mı çalışıyorsunuz? Ağzınızdan iktidar partisi ile ilgili bir söylem çıkmıyor da ana muhalefet partisiyle mi uğraşarak mı gündeme gelmeye çalışıyorsunuz?

Sayın Kasapoğlu siz okullarda öğretmenlik yaparken, Genel Başkanınız PKK ile terörist başı Apo ile kol kola geziyordu. Hatta Kandil’e 20 yaşında çocuklarımızı şehit eden teröristlerin halini hatırını sormaya ziyaretlere gitmişti. Haberiniz var mı? Yoksa ben size buradan göstereyim, bakın bu boy boy fotoğraflarda genel başkanınızla terörist başı Apo’nun ne kadar samimi olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca siz çözüm süreci adı altında Habur’da seyyar mahkemeler kurulup teröristler bir bir serbest bırakılırken, binlerce çocuğumuzu şehit edip sokakta elini kolunu sallayarak gezerken neredeydiniz, tatilde mi? Yine AKP Hükümeti çözüm süreci adı altında teröristlerle pazarlık ederken, illere ilçelere bomba yığınakları yapılırken, valilere, komutanlara operasyon yapmayın talimatı verilirken siz neredeydiniz? O Apo’yla gülücük pozları veren genel başkanınız neredeydi?

Sayın Kasapoğlu: Sayın genel başkanımızın başlattığı 80 milyon Vatandaşımız için Adalet ve Demokrasi Yürüyüşünü kendi üslubunuzla karalama çabanız karşısında kime hangi amaçla hizmet ettiğinizi tahmin ediyorum. Çünkü bu şanlı ve onurlu yürüyüşe bir sizlerin, bir de AKP’nin karalama çabaları nedense ortak bir menfaat paydası gibi duruyor. Dün teröristlerle kol kola gezenlerin sayın genel başkanımıza leke sürmeye çalışmak hadlerine değildir. Milletimiz teröristin yanında ve karşısında olanı çok iyi irdelemektedir.

Tüm vatandaşlarımıza CHP Denizli İl Başkanı olarak arz etmekten gurur duyduğum bir duruşumuz vardır. O da sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve bizler dünde de bugün de ve yarın da terörü ve teröristi daima kınamış, lanetlemiş ve karşısında olmuşuzdur. Yarın ve ebediyen mutlu, huzurlu, özgür ve adaletli bir Türkiye bizlerin görev ve sorumluluğumuzdur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün dediği gibi dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar.”