Sancar: Ulus’tan sökülen ağaçlar odun yapılıyor – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Sancar: Ulus’tan sökülen ağaçlar odun yapılıyor

Sancar: Ulus’tan sökülen ağaçlar odun yapılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2017 Çarşamba - 17:35Güncelleme: 2 Ağustos 2017 Çarşamba - 17:35
Sancar: Ulus’tan sökülen ağaçlar odun yapılıyor

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Ulus Caddesi’nden sökülen ağaçların, Kayıhan’da belediye deposuna atıldığını, birçoğunun da odun olarak kesilmesine başlandığını iddia etti.

Ulus Caddesi’ndeki üst yapı çalışmaları sırasında sökülen çam ağaçları Büyükşehir Belediyesi ile CHP arasında polemik konusu olmaya devam ediyor. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, 28 Temmuz’da Ulus Caddesi’nde yaptığı açıklamada ağaç sökümlerini eleştirmiş, Büyükşehir Belediyesi ise “ağaçların zarar vermeden söküldüğü ve dikilecek yeni yerlerine taşındığı” açıklamıştı.

Aynı konu bugün bir kez daha gündeme geldi. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, yaptığı açıklamada, geçen hafta ağaç sökülmesini protesto ettiklerini, buna Büyükşehir Belediyesi’nden “başka yerlere dikileceği” şeklinde açıklama geldiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

“Tabi bizlere öncelikle Büyükşehir Belediyesi gibi önemli bir makamın beyanlarına inanmak düşerdi. Fakat göreve geldikleri günden bu yana tüm söylem ve eylemlerinde tutarsızlıklarını gördüğümüz için bu konuda ağaçların kaderini merak ederek araştırmayı görev bildik. Konuyu hassasiyetle takip ederek ağaçların nerede olduğunu ortaya çıkaran ve kamuoyunu bilgilendiren Merkezefendi İlçe Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.

Her zaman olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi Ulus Caddesinde katlettiği yüzlerce ağacı millete verdiği sözün aksine Kayhan Bölgesindeki Belediye depolama alanına atıldığını ve çoğunun odun edilmeye başlandığını ve hatta çevreye dikilecek taze ağaç fidanlarının bile saksılarda kurutulduğunu üzülerek bildiriyoruz. Bu milletin ödediği vergileri basiretsiz yönetiminizle heder etmenizi, çarçur etmenizi nefretle kınıyoruz.

Keşke net olup ‘bu ağaçları kestim’ diyecek kadar dürüst olabilseydiniz Sayın Zolan. Ama maalesef her işiniz yalan dolan. Yapılan bu ağaç katliamından dolayı Denizli Valiliğini, Çevre ve Orman Bakanlığını göreve davet ediyor, kesilen ve katledilen yüzlerce ağacın hesabının sorulmasını rica ediyoruz.”