Sancar: Güç değil özgürlük kazandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Sancar: Güç değil özgürlük kazandı

Sancar: Güç değil özgürlük kazandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Nisan 2017 Pazartesi - 16:58Güncelleme: 17 Nisan 2017 Pazartesi - 16:58
Sancar: Güç değil özgürlük kazandı

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, referandumda Denizli'nin başkanlık sistemine hayır dediğini belirterek, "Denizli'de güç değil, özgürlük ve demokrasi kazanmıştır" dedi.

Denizli'de alınan referandum sonuçlarını yazılı açıklama yaparak değerlendiren CHP İl Başkanı Teoman Sancar, "Türkiye dün tarihi bir kararı oyladı. Hükümet sisteminin oylandığı referandumda Denizli yüzde 55.4 oranıyla başkanlık sistemine 'hayır' dedi. Denizli'de alınan sonuca sevindik ancak Türkiye genelinde yüzde 51.2 oyla anayasa değişikliğinin kabul edilmesi sevincimizi yarım bıraktı" ifadelerini kullandı.

Sandığa giderek demokratik haklarını kullanan tüm Denizlililere teşekkür eden Sancar, eşit koşullarda bir referandum gerçekleştirilmediğini öne sürerek, "AK Parti'nin bakanları, milletvekilleri ve belediye başkanları devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim kampanyası yürüttü. CHP ise demokrasiye sahip çıkmak için kendi imkanlarıyla, özgürlükler ve demokrasiye, sahip çıkmaya çalıştı. Denizli'de bunu başardık. Denizli'de güç değil, özgürlük ve demokrasi kazanmıştır" diye konuştu. Referandumun ardından sonuçların değil şaibelerin konuşuluyor olmasının kendilerini üzdüğünü vurgulayan Sancar, "Türkiye genelinde 2 milyon oyun şaibeli olduğu konuşuluyor, tartışılıyor. Mühürsüz oyların Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmesi halkın iradesine gölge düşürmüştür. Böyle şaibeli sandıklar Denizli'de de var. Referandum sonuçları tek adam hayalini suya düşürmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçle yönetilemeyeceği görülmüştür" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)