Doğan: Silkinip ayağa kalkma zamanı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Doğan: Silkinip ayağa kalkma zamanı

Doğan: Silkinip ayağa kalkma zamanı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 19 Ağustos 2023 Cumartesi - 18:49Güncelleme: 19 Ağustos 2023 Cumartesi - 18:49
Doğan: Silkinip ayağa kalkma zamanı

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, mayıs ayında yapılan seçimlerde başarısız sonuç alındığını, ancak Denizli'de farklı bir tablonun ortaya çıktığını söyleyerek, "Şimdi silkinip ayağa kalkma zamanı" dedi.

CHP Merkezefendi İlçe Kongresi'nde konuşan Başkan Şeniz Doğan, CHP'nin bu kadar iktidara yaklasmadığını, ancak sonucun istenilen gibi olmadığını belirtti. Doğan, "Deniliyor ki; devlet gücü, iktidar gücü, bürokrasi onlarda, bizde bir şey yok. Ben bunu kabul etmiyorum. Hatırlayın 2019'da yola çıktığımızda da bunlar vardı. Ama sizlerin desteğiyle kazandık. Kibir ve güç değil, mütevazılık ve inanç kazandı" ifadelerini kullandı.

"Şimdi duyuyorum. 'Bir yenilgi yaşadık. Cumhuriyet Halk Partisi’nin durumu ne olacak? İçimizde kavga var' deniliyor" diyen Doğan, şöyle devam etti:

"Buradan cevap vermek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çöküşünü bekleyenlerin kendi hazin çöküşünü yaşamasına az kaldı. Hepsi çökecekler. Biz buradayız. Geçmişte atalarımızın, parti büyüklerimizin yaptığı gibi, genç kuşak da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını her köyde her ilçede her ilde dalgalandırmaya devam edecektir. Yılgınlık yok. Yorgunluk yok. Moral bozukluğu olabilir ama motivasyonumuzun en üst seviyede olması lazım. Biz bunu yaptık. 4 yıl önce sizlerle birlikte yaptık. 25 yıl sonra Merkezefendi Belediyesi’ni o kadar zor şartlara rağmen kazandıysak, tekrardan kazanacağız.

Aslında bizim sizlerle birlikte bir başarı hikayemiz var. 28 Mayıs. Evet ülke genelinde kötü bir sonuç aldık ama Denizlimize baktığımızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 28 Mayıs’ta ülke geneline baktığımızda yüzde 58’e varan bir oy oranı aldık Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde. Türkiye’de Merkezefendi örnek bir ilçe haline geldi ve bu parti tarafından da takdir edildi.

Sözlerimi bitirirken sizlere bir örnek vermek istiyorum. Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali’yi hepimiz tanıyoruz. Onun bir sözü var. Kendime şiar edinmişimdir. Bir boks maçına çıktığınızda rakibinize ne kadar güçlü vurduğunuz değil, çenenize aldığınız darbeden sonra kısa zamanda ne kadar toplardığınız önemlidir. Evet biz bir darbe aldık. Şimdi size soruyorum. Bu yumruktan sonra hala ayakta mıyız Merkezefendi? Şimdi silkinip ayağa kalkma zamanı. Haydi Merkezefendi. Bugün bu kongreden sonra biz ayağa kalkacağız. Biz de aynı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giderek umutsuzluğa kapılmadan mücadele ederek, yerel seçimlerde ilimizde gereken başarıyı hep birlikte sağlayacağız. Ben buna inanıyorum. 2019’da sizlerle birlikte başardık, yine başaracağız."