Kılıçdaroğlu’dan sıfır faizli kredi sözü – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Kılıçdaroğlu’dan sıfır faizli kredi sözü

Kılıçdaroğlu’dan sıfır faizli kredi sözü

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 6 Haziran 2018 Çarşamba - 13:24Güncelleme: 6 Haziran 2018 Çarşamba - 13:41
Kılıçdaroğlu’dan sıfır faizli kredi sözü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke kaynaklarını değerlendirerek, sanayi ve üretimin önünü açacaklarını, vergi ve sigorta primlerini düzenli ödeyenlere sıfır faizli kredi vereceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de sanayiciler, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Dedeman Otel'de düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'nin projelerini anlattı, 24 Haziran sonrasına ilişkin mesajlar verdi.

Bir ülkede demokrasi yoksa büyüme ve kalkınma olamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, demokrasinin olmadığı yerde medyanın ve yargının bağımsız olamayacağını, STK'ların görevini ifa edemeyeceğini, bu nedenle birinci adım olarak ülkeye çağdaş ülkelerdeki ileri demokrasiyi getireceklerini, kimsenin düşüncesinden dolayı ötekileştirilmeyeceğini, OHAL'i kaldiracaklarını söyledi.

“ENFLASYON ÇİFT HANELERE DEMİR ATTI”

Ekonomik gelişmelere de değinen CHP lideri, "Enflasyon çift haneli rakamlara demir attı. Çiftçi içinde bulunduğu tabloyu anlatamıyor, çareyi kendisini yakmakta buluyor. Bu ülke insanı üçüncü sınıf demokrasiye layık değil. 24 Haziran seçimi bir siyasal parti seçimi değil. Demokrasiden yana ve tek adam rejiminden yana olanların seçimi. Hayatın her alanında demokrasiden yana tercih çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras olacak" dedi.

“ERDOĞAN EKONOMİYİ KONUŞMUYOR”

Ekonomik politikalara değinerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan her şeyden bahsediyor ama ekonomiden söz etmiyor. Neden etmiyor? '25'inden sonra açıklayacağım' diyor. Neyi açıklıyorsun 25'nden sonra? Sen 25'nden sonra olmayacaksın ki... Şimdi açıkla. Açıklayamıyor çünkü deniz bitti. 16 yıldır ülkeyi yönetiyor ama geleceğe yönelik tek cümle kuramıyor" diye konuştu.

CHP iktidarında üreten bir Türkiye olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Beton ekonomisini bırakacağız, üretim ekonomisine geçeceğiz. Çiftçi tarlada üretecek. Üniversiteler bilim üretecek. Sanayici fabrikasında üretecek. Ancak üreten ülke dünyada söz sahibi olabilir" ifadelerini kullandı.

“ÜRETİM EKONOMİSİ GELECEK”

Denizli'nin sanayi kenti, kendi sermayesiyle gelişen bir il olduğunu, ancak ülke genelindeki gibi tıkanma yaşandığını anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"24 Haziran’dan sonra bizim yapacağımız iş sanayicinin önündeki engelleri kaldırmak olacak. Bunun için bir projemiz var. İktidar sık sık mali af çıkarıyor. Bunu bilenler nasılsa af çıkacak diye ödemiyor. Bu durumda ödeyenler cezalandırılmış oluyor. Biz ne yapacağız? Vergisini, sigorta primini düzenli ödeyenlere bir yılda ödediği vergi ve prim kadar sıfır faizli kredi vereceğiz. Katma değeri yüksek ürün üretenlere 2-3 kat daha fazla kredi vereceğiz.

Böyle olmazsa ne oluyor? Erdoğan İngiltere’ye gidiyor, Mehmet Şimşek İngiltere’ye gidiyor, bürokratlar İngiltere’ye gidiyor, “dolar ver” diye yalvarıyorlar. Dönüyorlar, Merkez Bankası, piyasaya döviz sürüyor. Biraz duruluyor ama sorun çözülmüyor, Türk lirası değer kaybediyor. 16 yılda faiz lobisine ödedikleri faz miktarı 151 milyar dolar. 687 milyar dolar da iç faiz lobisine borçlandılar. Türkiye, dünyada en yüksek faizle borçlanan ülke.”

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU ÇIKARILACAK”

Kılıçdaroğlu, çağdaş parlamenter sisteme dönüleceğini, Siyasi Partiler Kanunu’nu değiştirip liderler sultasına son vereceklerini, Seçim kanunu değiştirip yüzde 10 barajını kaldıracaklarını, YÖK’ün olmayacağını, stopajı kaldıracaklarını, çiftçi borçlarını sileceklerini, Öğretmenler kanunu çıkararak öğretmenleri toplumun en saygın insanları haline getireceklerini sözlerine ekledi.

SORULARI YANITLADI

Konuşmasının sonunda soruları yanıtlayacağını söyleyen ve "Ne istiyorsanız sorabilirsiniz. Bu da sorulmaz diye bir şey düşünmeyin" diyen Kılıçdaroğlu, toplantıya katılan sanayici ve işadamları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden gelen soruları yanıtladı.