Kılıçdaroğlu: Az kaldı, 5 ay sonra farklı bir Türkiye göreceksiniz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Kılıçdaroğlu: Az kaldı, 5 ay sonra...

Kılıçdaroğlu: Az kaldı, 5 ay sonra farklı bir Türkiye göreceksiniz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ocak 2023 Cuma - 16:46Güncelleme: 14 Ocak 2023 Cumartesi - 11:25
Kılıçdaroğlu: Az kaldı, 5 ay sonra farklı bir Türkiye göreceksiniz

Denizli’de, partisine mensup başkanların görev yaptığı belediyelerin toplu açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Az kaldı, beş ay sonra farklı bir Türkiye göreceksiniz” dedi.

Merkezefendi, Serinhisar, Bozkurt, Babadağ ve Honaz belediyelerinin toplu açılış töreni Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene katılan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, CHP’li başkanların yönetimindeki belediyelerin hizmetlerinden övgüyle söz etti.

“DENİZLİ, BÖLGESİNİN EN ÖNEMLİ İLLERİNDEN BİR TANESİ”

Denizli’nin bulunduğu bölgenin en önemli illerinden birisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Denizli, kendi iç dinamikleriyle büyüyen, kalkınan bir yapıda. Belediye başkanlarımızın bu kente hizmet sunmalarının ayrı bir önemi var. Çünkü belediye başkanlarımız hizmet sunarken vatandaşlar arasında ayırım yapmazlar. ‘Belediye başkanlarımıza yalnız fakir mahallelere pozitif ayrım yapabilirsiniz. Hizmeti önce oraya götüreceksiniz' dedim. ‘Görev yaptığınız kenti beton ormanına dönüştürmeyin' dedim. Harcadığı paranın milletin parası olduğunu, hesabını millete vereceklerini söyledim” dedi.

“HEDEF BEŞLİ ÇETELERİN, UYUŞTURUCU BARONLARININ AT KOŞTURMADIĞI BİR TÜRKİYE”

Altılı Masa’nın etrafındaki liderlerin mutlu, üreten, insan haklarının ihlal edilmediği bir Türkiye hedefinde olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye sevgiyi, saygıyı, mutluluğu getireceğiz. Bu ülkede hiç kimseyi ayırmayacağız; hangi görüşten, hangi kimlikten, hangi yaşam tarzından olursa olsun. Altı lider bir aradayız. Hedef demokrasi, hedef insan hakları, hedef yargı bağımsızlığı, hedef çocuklarımızın daha iyi eğitim gördüğü bir Türkiye. Hedef saygınlığı olan bir Türkiye. Hedef üreten bir Türkiye. Hedef beşli çeteleri, uyuşturucu baronlarının olmadığı, at koşturmadığı bir Türkiye, bunu yapacağız” diye konuştu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HİZMET”

CHP’li başkanların sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet sunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Diyorlardı ki sakın CHP'li belediyelere oy vermeyin. Ne olur? Oy verirseniz yardımlar kesilir, sosyal yardımlar kesilir. Baktılar ki vatandaşımız oy verdi, hiçbir sosyal yardım kesilmemiş. Tam tersine insan onurunu koruyacak şekilde yapıldı, kimsenin yoksulluğu teşhir edilmedi. Ona yardımı insani koşullarda yaptık. Ona yardımı sosyal devlet anlayışıyla yaptık, sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptık” ifadelerini kullandı.

“BEŞ AY SONRA FARKLI BİR TÜRKİYE”

Güzel bir Türkiye’nin inşası için 6 liderin bir arada olduğunu ve 5 ay sonra farklı bir Türkiye görüleceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki süreçte göreceksiniz az kaldı. Beş ay sonra farklı bir Türkiye göreceksiniz. Özgüveni yüksek olan bir Türkiye göreceksiniz. Karnı tok, araştıran, soru soran çocuklar yetiştireceksiniz. Bunu belediye başkanlarımız yapıyorsa bir de koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin devasa bütçesini düşünün, kaynakları düşünün. 128 milyar doları iç ettiler. Hiç endişelenmeyin o paraların tamamını getireceğiz. Bu ülkenin işçisine, çiftçisine, memuruna, emeklisine vereceğiz.

Bir şeyden daha emin olmanızı isterim. Bay Kemal halktan yanadır, halkın alın terinden, emeğinden, kadın erkek eşitliğinden yanadır. Bağımsız, üreten Türkiye'den yanadır. Başı açık, başı kapalı bütün kadınların haklarından ve hukuklarından yanadır. Kadına şiddete karşı çıkan yine Bay Kemal'dir.

Güzel Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Tek isteğim var, sandığa gittiğiniz zaman elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu kullanın. Türkiye geldiği yerde bir yol ayrımında. O yol ayrımını Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği ana eksene oturtmak zorundayız.

Beraber yöneteceğiz, beraber çalışacağız. Tasada ve kıvançta beraber olacağız. Bir evladımız açsa bilin ki 85 milyon açtır. Bir evladımız karanlıktaysa bilin ki 85 milyon karanlıktadır. O nedenle her çocuğun karnı doymuş şekilde yatağa yatmasını sağlamak, bu ülkenin caddelerinde , sokaklarında, parklarında özgürce gezebilmek, birbirimizle karşılaştığımızda saygıyla bakmak, selam vermek gibi güzel hasletlerimizi hayata geçireceğiz. Bunları yaptığımız zaman güzel bir ülke olacak. Bunları yaptığımız zaman herkesin imrendiği bir ülke olacağız. Biz bunları yapmaya talibiz. 6 lider bir aradayız, 6 liderin özlemi de bu. Kimse bizi halka hizmet etmekten alıkoyamayacak.”