Karaca’dan Pakdemirli’ye ‘çiftçinin sesini dinle’ çağrısı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca’dan Pakdemirli’ye ‘çiftçinin sesini dinle’ çağrısı

Karaca’dan Pakdemirli’ye ‘çiftçinin sesini dinle’ çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ocak 2019 Çarşamba - 08:09Güncelleme: 9 Ocak 2019 Çarşamba - 08:17
Karaca’dan Pakdemirli’ye ‘çiftçinin sesini dinle’ çağrısı

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi çiftçinin sesini ve sorunlarını dinleme davet etti.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizlili ayçiçeği üreticisinin sorunlarını TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ülkede 157 bin ton olan çerezlik ayçekirdeği üretiminin 45 bin tonunun Denizli’de gerçekleştiğine dikkat çeken Karaca, ildeki üretimin de Çal ve Çivril’de yoğunlaştığını söyledi.

“300 BİN TON AYÇİÇEĞİ İTHAL EDİLECEK”

Denizli tek başına Türkiye ayçiçeği üretiminin yüzde 29’unu gerçekleştirdiğine işaret eden Karaca, “Peki ayçiçeği üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan Denizlili çiftçiler para kazanıyor mu? Hayır… 2013 yılında 5,5 TL’ye satılan çekirdeğin kilogramı şu anda 4,5 TL’ye alınıyor. Geçen senenin satış fiyatı 6 TL. Birçok çiftçimiz piyasadaki talep azlığı sebebiyle müşteri bulamaz halde. Üretici kan ağlarken, bu yıl 300 bin ton ayçiçeği ithalatına onay verildi. Üstelik gümrük vergisi dahi alınmayacak. Özellikle, özel şirketlere ithalat olanağı verildi” dedi.

DENİZLİLİ ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYUN ÇAĞRISI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunan Karaca, “Önceki Tarım ve Orman Bakanı gibi eğer amacınız yabancı ülke çiftçilerine desteğiniz için madalya almak ise lütfen Türk çiftçisinin sesini duyun, ayçiçeği üreticilerimizin sesini duyun. Buradan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden, yüce Meclis’ten bizler size söz veriyoruz, o madalyayı Türk çiftçisine vereceğiniz destek için bizler size takacağız” diye konuştu.