Karaca ve Çavuşoğlu’ndan Tin’e “o zaman aç değiller” tepkisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca ve Çavuşoğlu’ndan Tin’e “o zaman...

Karaca ve Çavuşoğlu’ndan Tin’e “o zaman aç değiller” tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Aralık 2020 Salı - 13:20Güncelleme: 15 Aralık 2020 Salı - 14:44
Karaca ve Çavuşoğlu’ndan Tin’e “o zaman aç değiller” tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu Türkiye gündemine oturan “o zaman aç değiller” sözleri nedeniyle AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’e milletten özür dileme çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile AK Parti milletvekili Şahin Tin arasında yaşanan “kuru ekmek yiyorlar ve “o zaman aç değiller” diyaloğuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. “O zaman aç değiller yorumu, AKP’nin Türkiye gerçekleri hakkında kafasını nasıl kuma gömdüğünün açık kanıtıdır” diyen Karaca, şunları kaydetti:

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ülkemizdeki derin yoksulluğu nasıl yok saydığını ortaya koyan Zehra Zümrüt Selçuk’un ardından, AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’in ‘o zaman aç değiller’ sözü pandemi günlerinin en talihsiz, en fütursuz açıklamalarından biri olarak yerini almıştır. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan ‘yoksulluk yok’ ayıbını devralan Şahin Tin, halkın kursağına giren lokmaya göz dikenlerle aynı yolda yürüme utancını taşıyor mu? ‘Açız’ diye bizleri arayan, acil çözüm isteyen, yoksulluk ve yoksunluk yaşayan ihtiyaç sahiplerinin isyanını, çaresizliğini duymamak için kulaklarını tıkıyor mu? Yoksulların daha yoksullaştığı pandemide, Şahin Tin’den beklenen ayıba, utanca, vicdansızlığa teslim olmayı bırakıp halktan özür dilemesidir.”

ÇAVUŞOĞLU: EDEP YAHU

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da Tin'e sert tepki göstererek, "Tok açın halinden ne anlar. Edep yahu" ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, yazılı açıklamasında, Tin’in sözlerinin çarpıtıldığını iddia ettiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oysa TBMM tutaraklarında bu sözleri söylediği görülüyor. Üzülerek görüyoruz ki Denizli ve Türkiye için verecek bir şeyleri olmayan ve milletin içinde bulunduğu durumu ısrarla görmezden gelen AKP'li vekiller, iktidarlarının son günlerinde CHP'ye saldırarak gündeme gelmeye çalışıyorlar. Bunun için de birisi 18 yıl önce Türkiye'de araba olmadığını, diğeri kuru ekmek yiyen vatandaşın tok olduğunu iddia ediyor. Tok açık halinden ne anlar? Edep yahu! Düşün milletin yakasından. İnsanları açlığa mahkum eden bu iktidardan kurtulmaz isek yakında hava ve su bulduğumuza şükreder olacağız.”